خام ماتىريالى: ئۇن ، قوي گۆش ، تۇخۇم ، زەنجىۋىل بىر باش، پىياز ئىككى تال، سەۋزە،چامغۇر.
; V' R% ?, G* r% M, O+ j
9 d! f9 U% u( o; Y2 u. yتەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،قارىمۇچ بىر چىمدىم،زىرە ئازراق،
2 E! \, ~; \$ P! a+ n3 tتەييارلاش ئۇسۇلى:چىڭراق خېمىر يۇغۇرۇپ تەييارلىۋالىمىز.
$ N; n9 E6 D! ~0 U
گۆشنى مۇۋاپىق چوڭلۇقتا پارچىلاپ، سوغۇق سۇغا سېلىپ قاينىىغاندا كوپۇكلىرىنى ئېلۋېتىپ.چامغۇر،سەۋزىلەرنى پۈتۈن سېلىپ، پەس ئوتتابىر سائەت ئەتىراپىدا قاينىتىپ سۇزۋالىمىز.
8 G7 _ M, z. |4 I, j) h
تىنغان خېمىرنى نېپىز يېيىپ، 15مىنۇت شامالدىتىپ،كىسىمىز (نىپىز كەڭرى، قۇشقاچ تىلى)كېسىپ تەييارلىۋالىمىز.
8 X3 O; N1 l. z
& L" Y4 ]; S. W' J7 zپىشۇرۇش ئۇسۇلى:قازانغا گوشنىڭ سۇيىنى نارىن چوپى چوككىدەك قۇيۇپ نارىن چوپىنى سېلىپ 5مىنۇت قاينىتىلىدۇ. نارىپ چوپى پىشقاندا سۈزۈپ ئېلىپ، لېگەنگەبىركىشلىك بولسا قاچىغا ) ئېلىپ قويۇلىدۇ)
" S9 \: z0 e: {/ U- m5 h' U/ wشورپىنىڭ ئىشلىتىلمىگەن سۇزۇك شورپىسىغا گوش،چامغۇر،سەۋزە،پىياز ئۇششاق توغۇرۇلۇپ تۇز سېلىپ ئازراق قارمۇچ،زىرە سېلىپ تەمىنى تېتىپ نارىن چوپىنىڭ ئۇستىگە ئازراق قۇيىلىدۇ مۇۋاپىق ئاشكۇكى سالساقمۇ بۇلىدۇ
+ N2 v- }! R, N. ^7 L( Z
6 m% ~( n/ |, g1 X, l; y8 b) l% K) p+ Sئالاھىدىلىكى
$ [) ^; V5 i lگۆش كۆپ، شورپىلىق، تەملىك ۋە كۈچلۈك بولۇپ، ئۇيغۇر خەلقىنىڭ ئالاھىدە ئېسىل تاماقلاردىن بىرى.
% t7 K3 b v2 ~% @7 s' e6 s/ }6 u" V
يانداش: نارىن ئۇيغۇرلار ئارىسىدىلا ئۇمۇملىشىپ قالماستىن قازاق ،ۋە باشقا مىللەتلەرمۇ ئىنتايىن ياقتۇرۇپ ئىتىمال قىلىدۇ. ھەم ئوز رايۇنىغا ئاساسەن تەييارلاش ئۇسۇلىمۇ ئوخشىمايدۇ .مەسلەن ئاتۇش نارىنى
' z- _/ v* I6 @1 I, B( {! {# [،كۇچار نارىنى،قازاق نارىنى دەپ ھەر بىر خىلىنىڭ ئوز ئالدىغا ئارتۇقچىلىقى ۋە تەمى ئالاھىدىلىكى بار