توز شەكىللىك دۇملىمە بىلىق
- G5 J9 p m$ d
خام ماتىريالى: 武昌鱼 كارىپ بېلىقى بىرتال، كالا باسا ، سۇماي.كۈنجۈت مېيى
3 n( \5 M( q9 t( A& `- `
* F) S$ T2 D5 ?. J* a$ a& h8 j
زەنجۋىلىل،ئۇششاق غولپىياز ، كىچىك كۆك-قىزىل مۇچ ئۇششاق غولپىياز (كالا باسانىڭ ئورنىغاقىزىل سەۋزە بولسىمۇبۇلىدۇ)
7 P4 C2 v* O/ ^; pتەم خۇرۇچلىرى: تۇز ،قارمۇچ،ئاقمۇچ، سۇماي.كۈنجۈت مېيى
) o3 M3 |2 G$ d0 l( m! L* U تەييارلاش ئۇسۇلى: بىىلىقنى پاكىز يۇيۇپ ئادالاپ رەسىمدىكىىدەك توغراپ توزنىڭ شەكلىگە ئەكىىلىمىز .توغراپ بولغان
" y5 }+ h h4 L: x& a# M" X
دىن كىيىن تۇز .زەنجىۋىل، ئاقمۇچ قارمۇچ ، دادۇر مييى،سۇماي كۈنجۈت مېيى قۇيۇپ تەملەندۈرۈپ تەييارلايمىز،
8 [3 W! l) f# }( ~
كاپوسكا ،زەنجۋىلىل،غىش شەكىلدە توغرامىز،قىزىل كۆك لازا نى يۇمۇلاق توغرايمىز. يەنە ئازراق زەنجىۋىل سۇپپىيازنى سىر توغرايمىز ، غىش شەكىلدە توغرىغان كالا باسا،زەنجۋىلىلنى رەسىمدىكىدەك تىزىمىز .بىلىق ئاستىغىمۇ زەنجۋىلىل سڭپىيازسالىمىز،سۇڭپىيازنىڭ ئوتتۇرىدىن يالپاقلاپ توغراپ سالساق بۇلىدۇ ئاندىن بىلىقنىڭ بېشىنى تەخسىنىڭ ئوتتۇرىسغا قۇيۇپ باشقا ئۇستىغان قىسمىنى تىزىپ توز شەكلىگە ئەكىلىمىز قۇيرۇق قىسمىنى بىىلىق نىڭ يان تەرىپىگە تىزىمىز ئۇستىگە زەنجىۋىل سۇپپىيازنى سالىمىز.قىزىل-كۆك لازا تىزىپ ئاندىن 10مىنۇت دۇملەپ ئالساق بۇلىدۇ
! l2 D! D3 O$ w& z* l
; E2 L8 C# d' qئەسكەرتىش: بىلىق نى دۈملەپ بولغاندىن كىيىن 野山椒 泡辣椒 كالا گۈشىدىن پايدىلنىپ جىززا ياساپ ئۇستىگە قۇيۇساقمۇ بۇلىدۇ
; {/ i8 g0 ~6 W: J- lئالاھىدىلىكى :
* n. A5 R% _) n+ `, J6 w