خام ماتىريالى: يەرلىك توخو1دانە ،ئالقات 8دانە.
6 p! E) C& U; T' c) v6 U3 l
! z& r& j3 u6 e9 P% Gتەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،ئاقمۇچ ، زەنجىۋىل ،ئالقات
* s" P$ m5 @; W9 q( E
تەييارلاش ئۇسۇلى ؛توخۇنى بوغۇزلاپ ئادالاپ پاكىز يۇيۇپ ياڭاق چوڭلىقىدا قىلىپ پارچىلايمىز
( r. c2 _+ R2 o, F. i
زەنجىۋىل بەشمەرەك بارماقچىلىك چوڭ چوڭ قىلىپ توغرايمىز.
# W/ W! }' K( o7 `ماتىرىياللار نى تەييارلاپ بولغاندىن كىيىن قازانغا سۇ قۇيۇپ توخو گۆشىنى سالىمىز .
7 _) j" \- h* b6 Dئاندىن توغراپ قويغان زەنجىۋىل سېلىپ نورمال ئوتتا توخو پىشقۇچە قاينىتىمىز.
$ F+ c" V+ b2 z; \. t% k/ f/ V
(يۇقىرى بېسېملىق قازاندا پۇشۇرساق 20 مىنۇتتىن 25 مىنۇتقىچە پىشۇرساق بۇلىدۇ )
- h$ B2 F/ T* n% J2 mتوخو پىشقاندا تۇز ئاقمۇچ سېلىپ تەمىنى ياخشى تېتىپ . قاچىغا ئۇسۇپ .ئاندىن
2 u) E4 D# s0 K" |ئازراق غولپىيازنى ئۇششاق توغراپ، ئالقاتنى سېلىپ ئېستىمال قىلساق بولىدۇ .
3 @+ w% Y. C* {+ A9 U
1 H3 P# V2 P) F, A6 I7 uئالاھىدىلىكى :توخو گوشى تەبىئىتى موتىدىل ،شورپا قىلىپ ئىچكەن دە ئوزۇقلۇق قىمىتى يوقىرى
% P9 ?7 r9 U" d& Q4 M# Eبۇلۇپ بەدەنگە ياخشى قۇۋۋەت بۇلىدۇ.توخۇ شورپىسى زۇكامنى داۋالايدۇ ،ئوپكىنى تازلايدۇ
3 C S! f( n" w5 [7 x8 g0 ~7 C! t6 j4 D- D0 k
توخو شورپىسى ئىچسە بولمايدىغان كىشىلەر
7 \9 E; \8 q' I0 s قاندىكى ياغ تەركىبى يۇقىرىلار :
; R$ c+ H. j' o* e3 U$ E8 _ بۇنداق كىشىلەر توخۇ شورپىسى كۆپ ئىچسە ، قاندىكى ياغ تەركىبى تېخىمۇ ئېشىپ ، قان تومۇر پەردىسىدە نوكچا ھاسىل قىلىپ ، قان قېتىشىشنى پەيدا قىلىدۇ .
2 y! {2 V# M c3 m$ o. P6 k
. g& d3 [' e$ I7 [5 R) V9 T% ?
قان بېسىمى يۇقىرىلار :
6 Q6 G0 u* g& `# J9 s! z8 E
توخۇ شورپىسىنى داۋاملىق كۆپ ئىچكەندە ئارتېرىيە قېتىشىشتىن باشقا ، يەنە قان بېسىمىنى داۋاملىق ئۆرلىتىۋېتىدۇ .
$ v) w2 E# A, R( t \ 8 g$ T+ e0 n. t% Y9 }# S
بۆرەك ئىقتىدارى ئاجىزلار :
% Y/ Q& w% v4 K% d/ \0 z
توخۇ شورپىسى يۇقىرى ئاقسىللىق يېمەكلىك ، ئۇنى كۆپ ئىستېمال قىلغاندا ، يۇقىرى ئازوتلۇق قان كېسىلىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىپ ، كېسەللىك ئەھۋالىنى تېخىمۇ ئېغىرلاشتۇرۇۋېتىدۇ .
% [3 Y$ {9 ^" ]5 w2 \7 h
" O) H) s; d. N4 L! z- \; u6 N ئاشقازان كىسلاتاسى ئېشىپ كەتكەنلەر :
( K5 {; t& E* H
توخۇ شورپىسى ئاشقازان كىسلاتاسىنىڭ ئاجرىلىپ چىقىرىلىشىغا كۆرۈنەرلىك تەسىر كۆرسىتىدۇ ، ئاشقازان يارىسى ، ئاشقازان كىسلاتاسى ئېشىپ كەتكەنلەر ياكى پات – پات ئاشقازىنى قاناش تارىخى بارلار توخۇ شورپىسىنى كۆپ ئىچمەسلىكى كېرەك .
2 g2 C7 R. u% A7 H1 {/ e! u& _% H& ~: l: W0 D
مەزكۇر شورپا 2013-يىلى 7-ئاينىڭ 7-كۇنى باي ناھىيە «مۇزات»ئالاھىدە توخۇ قورىمىلىرىدا تەييارلىنىپ پەقەت كەسىپداش دوسلارنىڭ ،مۇنبەرداشلارنىڭ پايدىلىنىشى ئۇچۇن يوللاندى .،تورداشلارنىڭ قالايمىقان كۇچۇرمەسلىكىنى
: C; W& O% Y) w4 R$ D# `( N
،ئەمگىكىمىزنى ھورمەت قىلىڭ
1 m, _% B3 t8 |5 @$ B) @1 ?( Aئاشپەز تور بېكىتىگە مەنسۇپ
i* [% z( g& I6 l
+ k. k v6 t9 E- a7 L