تۇخۇ قوردىقى(大盘鸡)قۇرۇش ئۇسۇلى
9 }5 g+ D: ~/ L. s% c8 {. `خام ماتىريالى؛تۇخۇ1دانە بەرەنكە2دانە(ياڭيۇ)سۇماي، كوك_قىزىل مۇچ2دانە ،غولپىياز1دانە سامساق بەش چىش ، زەنجىۋىل
% k6 w1 U0 h& i1 X: _) yتەم خۇرۇچلىرى؛ تۇز ،كاۋاۋىچىن،شاكال بەدىيان،ئارپىدىيان ، قاقىلە، قۇۋزاق داچىن ،لاچىندانە ئاچچىق قىزىلمۇچ،ئاقمۇچ،شېكەر. ،چانالغان قىزىلمۇچ ،قىزىلمۇچ قىيامى،پۇرچاق بوتقىسى،
5 Y" B/ f9 I' R8 f: [; \) t
تەييارلاش ئۇسۇلى؛تۇخۇنى ياڭاق چوڭلىقىدا چانايمىز،بەرەنكىنىمۇ قېلىنراق يالپاق توغرايمىز.
1 m5 L+ r4 t1 x! r) o* m
$ B" i9 v6 t0 p+ `) |6 b; iقۇرۇش ئۇسۇلى؛قازانغابىرچۇمۇچ ماي قۇيۇمىز يېرىم چۇمۇچ شېكەرسېلېپ ئارلاشتۇرۇمىز شېكەر ئىرىپ قىزىل كۇپۇكچىلەر چىققاندا تەييارلانغان تۇخۇنى سېلىپ قۇرۇيمىز،تۇخۇقىزارغاندا چانالغان قىزىلمۇچ ،قىزىلمۇچ قىيامى،پۇرچاق بوتقىسى، سېلېپ تۇز ،كاۋاۋىچىن،شاكال بەدىيان،ئارپىدىيان ، قاقىلە، قۇۋزاق داچىن ،لاچىندانە ئاچچىق قىزىلمۇچ ،غولپىياز،سامساقلارنى ئارقىمۇ_ئارقاسلېپ
5 |* i$ _6 s) G8 F
قۇرۇپ تۇخۇ چىلاشقىدەك سۇ قۇيۇپ بوش ئوتتا 15مىنۇت ئەتىراپىدا قاينىتىمىز بەرەنكە پىشقاندا تۇخىمۇ پىشىدۇ
+ d6 O3 K8 l I N8 k' G! w
تۇز تەمىنى تەڭشەپ كوك_قىزىل مۇچنى سېلىپ تەخسىگە ئۇسىمىز .
2 K" X) P, H7 ?% [& C
1 R: [; n! C+ M2 G0 W- M& A
ئەسكەرتىش؛ ئەگەر يەرلىك تۇخۇ بولسا تۇخۇ قۇرىغاندا بەرەنكىنى سالماي تۇخۇ پشىشقائاز قالغاندا سالىمىز. بولمىسا بەرەنكە ئىزىلىپ كىتىپ ئەجرىڭىز بىكار بۇلىدۇ .مۇمكىن بولسىا چانالغان تۇخۇنى قۇرىشتىن بۇرۇن بىر قاينىتۋەتكەن ياخشى سىناپ بېقىڭ
1 Y1 A5 m( C! _( w( P- o4 ~% W; j. S: i+ L; y
4 `0 c5 R9 B% S: K- v