تۈركچە بېلىق كاۋاپ قورىمىسى
8 s, _: ]" c6 U: oخام ماتىريالى؛ئوتخور بېلىق1دانە،بامبۇك زىق 15دانە, سۇماي .
% }* ?) _5 w' C6 P$ a; \
كىراخمال, تۇخۇم 1دانە،تەرخەمەك. زەنجىۋىل، غولپىياز،سامساق، قاقمۇچ
) q3 F0 @4 W( e$ I
تەم خۇرۇچلىرى؛تۇز،ئاقمۇچ،چانالغان قىزىلمۇچ،زىرە قىزىلمۇچ ئۇنى
; }; V# X* V* X' t ~( x: }6 m* }
تەييارلاش ئۇسۇلى؛بېلىقنى قىلتىرىقلىرىدىن ئاجىرتىپ 10سانتىمىتىر ئەتىراپىدا قەلەمچەقىلىپ توغرايمىز تۇز،ئاقمۇچ ،زەنجىۋىل سۇيى قىزىلمۇچ ئۇنى كىراخمال .تۇخۇم چېقىپ ئارلاشتۇرۇپ تەملەندۇرپ بامبۇك زىققا ئوتكۇزىمىز غولپىياز،سامساق،تەرخەمەك، ئۇچلۇق قىزىلمۇچ زەنجىۋىللەرنى دان-دان (دىڭ_دىڭ)توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
* d9 }, X1 i, _
; y! X- P j- c( X$ U! i3 e
قازانغا ماي قۇيۇپ(جىقراق)ماينى قىزىتىپ تەييارلانغان بېلىقنى سېلىپ سارغايتىپ پىشۇرۇپ مايدىن ئوتكىزىمىز.
' ~+ s& ^: G3 c' x$ K( Y
قۇرۇش ئۇسۇلى: قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ غولپىياز،سامساق، ئۇچلۇق قىزىلمۇچ زەنجىۋىل،تەرخەمەك،چانالغان قىزىلمۇچنى سېلىپ قۇرۇپ تەييارلانغان بېلىقنى سېلىپ ئازراق تۇز،زىرە سىپىپ ئارلاشتۇرۇپ تەخسىگە ئالساق بۇلىدۇ
' Q0 y- E5 q) g: O2 t2 Y; L
% b: `4 G5 T. d