گۈلسامساق بىلەن قورۇلغان بېلىق قورىمىسى
, H7 T+ c/ W7 A; I6 F) B
خام ماتىرياللار: گۈلسامساق ، بېلىق, يېسى پۇرچاق ,قىزىلمۇچ ،كىراخمال
5 k O2 T2 ~ F- T. o! Q9 h
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز.
/ T/ P$ {2 a' r. |تەييارلاش ئۇسۇلى :بېلىقنى پاكىز تازلاپ يۇيۇپ قىلتىرىقلىرىدىن ئايرىپ لوق بېلىق گۇشى قىلىپ دان-دان قىلىپ توغرىۋالىمىز.
( D9 k, I# |$ E4 p0 C8 U" [2 Zكۆكتاتلارنى پاكىز يۇيىمىز.ئاندىن دان-دان قىلىپ توغرايمىز.
% P4 N, R. x) m: C
+ u$ x N3 C5 ? S1 V* Rئاندىن قازانغا سۇ قۇيۇپ توغرىۋالغان كۆكتاتلارنى سۇدا چالا پۇشۇرۇپ سۇزۋالىمىز .
1 M I+ M% F% [$ C$ f. C1 i
قازانغا سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا بېلقىنى سېلىپ ئازراق تۇز سېلىپ قاينىتىپ سۇزۋالىمىز.
1 V7 G) c, Y& x3 Iئەمدى ھەممىنى سۇدىن ئۆتكۆزىۋالدۇق .
6 X K4 ~6 G* I+ [. P: s1 K- kقورۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ كۆكتاتلارنى سېلىپ قورۇپ ئاندىن مۇۋاپىق سۇقۇيۇپ بېلىقنى سېلىپ قورۇپ . تۇز سېلىپ تەمىنى تېتىپ ئازراق ھول كىراخمال بىلەن سۈيىنى قۇيۇلدۇرۇپ تەخسىگە ئالساق بولىدۇ.
. ^# s3 n" w6 A0 s
, s# U- ?, C$ l( \: |: m9 C+ bئەسكەرتىش: بېلىقنى قاينىغان سۇغا سېلىپ پۇشۇرىمىز ، بېلىقنى قازانغا سېلىپ بولغاندىن كېيىن چۈمۈچ بىلەن قوچىماڭ بولمىسا بېلىق ئېزىلىپ كىتىدۇ.
; ?: i3 @ H( y: s" ^ ئالاھىدىلىكى:يېيىشلىك ئىشتاھنى ئاچىدۇ.
/ x9 S& k' Q2 n2 F7 }
: ]0 x- w0 k8 W) t7 iمەزكۇر قورىما 2012-يىلى 10-ئاينىڭ 16-كۇنى «
ئەزىز تائاملىرى»دا تەييارلىنىپ كەڭ تورداشلارنىڭ پايدىلىنىشى ئۇچۇن يوللاندى
. {3 S' l3 v- h* P1 I% v