سامساقلىق پىدىگەن(蒜泥茄子)
( ~- K1 m! F" C, P2 h. @6 E# g
( N* _5 _7 T$ M- ~7 z9 B+ V- qخام ماتىريالى:ئۇزۇنچاق پىدىگەن 2 دانە ،،سامساق يېرىم باش قۇشۇمچە: قىزىلمۇچ
& ?3 o1 K1 ^0 C0 o* i/ Q( R
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز،تىتىتقۇ،كۈنجۈت يېغى قاتارلىقلاردىن مۇۋاپىق مىقداردا.
, d; g& g- E, Z, a
! V. T" V. n8 Fتەييارلاش ئۇسۇلى:
K' O3 M1 n% b' J! @
1-پىدىگەننى پاكىز يۇيۇپ،قاسقانغا سىلىپ15مىنۇت ئەتراپىدا دۈملەپ پۇشۇرىۋالىمىز. ئاندىن تالاسى بويىچە قول بىلەن ئۇزۇن قەلەمچە قىلىۋالىمىز.ياكى توغرايمىز
. h' U# a( f/ P1 C* D& W2-سامساقنى چاناپ،بىر چىنىگە ئېلىپ،ئۈستىگە قىزىغان ياغنى قۇيۇپ ياغ سامساق قىلىۋالىمىز.
2 B$ ?6 z$ y8 h: S9 M: _; L4 {, G
3-تەييارلانغان پىدىگەننىڭ ئۈستىگە ياغ سامساق، تۇز،تىتىتقۇ سىلىپ ئىلەشتۈرۈپ ئازراق كۈنجۈت يېغى قۇيۇپ ئىستېمال قىلساق بولىدۇ.
# v U( T8 T7 J" f' ^& `) j
! K7 q" J1 d* q O Rتەسىرى:تەرەتنى راۋان قىلىدۇ.تەركىبىدە تۆمۈر ماددىسى بىرقەدەر مول بولغانلىقتىن ، قان تولۇقلاشقا پايدىسى بار