خام ماتىريالى:كالا قويرىقى1دانە،سەۋزە2باش،مايلىق يېسۋىلىك5تۇپ، سۇيېغى
9 ^' `/ y# [' K0 m
. }0 A6 ~: N6 M% Z% c8 Q$ `
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز، ،ئاق شېكەر،ئاقمۇچ،كاۋۋاچىن،ئارپىدىيان،شاكال بەدىيان،
6 F3 R% X; x0 W m: A5 c
زەنجىۋىل،قۇزاقداچىن،قاقمۇچ،غولپىياز،سامساق،يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ،پەمىدۇر قىيامى،
7 G. S i+ `- j7 a3 n/ P
: g7 D& M* ^, U0 `$ B+ A
تەييارلاش ئۇسۇلى :كالاقۇيرىقىنى.ئۈگە-ئۈگىلىرىدىن پارچىلاپ تەييارلايمىز،سەۋزىنى
9 @1 q9 h' @, [; q) _6 O# Vياڭاق چوڭلىقىدا توغرايمىز .سامساق،زەنجىۋىلنى ئۇششاق يالپاق توغرايمىز
4 d$ n4 L' t0 i1 v4 ~8 p5 w+ ^+ e
, z8 _5 V8 C: p0 ]0 p: [
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا بىر چۇمۇچ ماي قۇيۇپ يېرىم چۇمۇچتىن ئازراق سېكەر
( L, P5 i+ y" H! x' Aسېلىپ ئارلاشتۇرۇپ كۇپۇكچىلەر پەيدا بولغاندا،كالاقۇيرىقىنى سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ،
$ d) k) q c, \8 @& ^; n& ]قورۇپ،ئاقمۇچ،كاۋۋاچىن،ئارپىدىيان، شاكال بەدىيان،زەنجىۋىل قۇزاقداچىن،
( d- @+ C) {4 C/ T2 Wقاقمۇچ،غولپىياز،سامساق،يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ،پەمىدۇر قىيامى،قاتارلىقلارنى
1 C/ H6 Z4 G1 r' ]
سېلىپ قورۇپ تۇز سېلىپ گوش چىلاشقۇدەك سۇقۇيۇپ1سائەت( يۇقىرى بېسىملىق قازان بولسا20مىنۇت) ئەتىراپىدا قاينىتىپ ئاندىن سەۋزىنى سېلىپ قايتىدىن دۇملەپ
! J, i" z7 _; f! ]2 ^& _ سەۋزە پىشقاندا تۇز تەملىرىنى تېتىپ،مايلىق يېسۋېلىكنى قايناق سۇدىن ئوتكۇزۇپ تەخسىگە رەتلىك تىزىپ ئۇستىگە قورىمىنى ئۇسىمىز.
# Q0 n5 T( o2 M, @
' J$ j7 u' Z$ I$ u+ ^# \4 u