قوي گۆشى قوردىقى قورۇش ئۇسۇلى
# v0 b7 _! Q r5 R+ g5 Rخام ماتىريالى؛ قوي گۆشى بەرەنكە2دانە(ياڭيۇ) سۇماي، كوك_قىزىل مۇچ2دانە ،باش پىياز دانە سامساق بەش چىش ، زەنجىۋىل
/ G4 ]" ]( F- Z# G$ `
تەم خۇرۇچلىرى؛ تۇز ،كاۋاۋىچىن،شاكال بەدىيان،ئارپىدىيان ، قاقىلە، قۇۋزاق داچىن ،لاچىندانە ئاچچىق قىزىلمۇچ،ئاقمۇچ،شېكەر. ،چانالغان قىزىلمۇچ ،قىزىلمۇچ قىيامى،پۇرچاق بوتقىسى،
8 v, ?8 m4 y+ P4 t
( c2 X6 k: Y* h. ^4 ]% d
تەييارلاش ئۇسۇلى؛ قوي گۆشى نى ياڭاق چوڭلىقىدا چانايمىز،بەرەنكىنىمۇ قېلىنراق يالپاق توغرايمىز.
. v# S# t" l& P: Q" Xقۇرۇش ئۇسۇلى :قازانغابىرچۇمۇچ ماي قۇيۇمىز يېرىم چۇمۇچ شېكەرسېلېپ ئارلاشتۇرۇمىز شېكەر ئىرىپ قىزىل كۇپۇكچىلەر چىققاندا تەييارلانغان قوي گۆشى نى سېلىپ قۇرۇيمىز، قوي گۆشى قىزارغاندا چانالغان قىزىلمۇچ ،قىزىلمۇچ قىيامى،پۇرچاق بوتقىسى، سېلېپ تۇز ،كاۋاۋىچىن،شاكال بەدىيان،ئارپىدىيان ، قاقىلە، قۇۋزاق داچىن ،لاچىندانە ئاچچىق قىزىلمۇچ ،غولپىياز،سامساقلارنى ئارقىمۇ_ئارقاسلېپ
) Z' I. J+ F; ^$ z7 Rقۇرۇپ قوي گۆشى چىلاشقىدەك سۇ قۇيۇپ بوش ئوتتا 75مىنۇت ئەتىراپىدا قاينىتىمىز.ئاندىن بەرەنكىنى سالىمىز پىشقاندا. تۇز تەمىنى تەڭشەپ كوك_قىزىل مۇچنى سېلىپ تەخسىگە ئۇسىمىز
$ I1 z: g0 O9 y0 B3 _& Z
قورداق
1 [9 C2 G8 Q: C% P9 F" n' D
ئەسكەرتىش؛ ئەگەر يۇقىرى بېسىملىق قازان بولسا قوي گۆشى قۇرىغاندا بەرەنكىنى (سەۋزىنى)سالماي ئون مىنۇت يۇقىرى بېسىملىق قازاندا پىشۇرۇپ ،ئاندىن بەرەنكىنى(سەۋزىنى) سېلىپ بەش مىنۇت قاينىتىپ ئالساق بۇلىدۇ ،
- \) M9 k: ^3 O4 g, ~' Qسەۋزە ئورنىغا ئوز ئىستىمالىڭىز بۇيىچە بەرەنگە ،ياكى چامغۇر سېلىپ قورىسىڭىزمۇ بۇلىدۇ
) i$ E2 _6 A3 n+ R; @
: h* J8 c3 X+ J' aتور بېكىتىمىزنى چىن دىلىدىن قوللىغان دوسلارنىڭ تور بېكىتىمىزگە ھەر قېتىم كىرگەندە تور بېكىتىمىزدىكى ئېلانلارنى كۇندە بىر قېتىم چىكىپ قۇيىشىنى ئۇمۇت قىلىمىز