4 q( A$ z7 }8 e
ئاساسى ماتىريالى:كالاگۇشى 250گىرام،باش پىياز بىر باش ،كوكمۇچ بىر تال
6 z3 q) r0 D- S# P0 b, ]تەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،ئاقمۇچ ،زەنجىۋىل كاۋاۋىچىن ، كاۋاۋىچىن مېيى،جىياڭيۇ
6 s1 Z* z0 e' f: G5 b
كىراخمال ئازراق،تۇخۇم بىردانە
$ Q* P' J+ p* l/ e# e& K, h
تەييارلاش ئۇسۇلى :كالاگۆشىنى نىپىز يالپاق توغراپ تەييارلاپ ،تۇز ، ئاقمۇچ
6 \ }% \. n. W! H
زەنجىۋىل سۇيى،يۇمشىتىلغان كاۋاۋىچىن، جىياڭيۇ (2تامچە) قۇيۇپ كىراخمال
" R3 C: W/ t. Y$ z4 e5 V, H. [1 J
(4قۇشۇق) سېلىپ تۇخۇمنى چېقىپ تەملەندۇرۋالىمىز،
7 [ m/ g& H: U- Vقازانغا ياغ قۇيۇپ ياغ قىزغاندا گۆشنى سېلىپ مايدىن ئوتكۇزۇپ سوزىۋالىمىز
N( X1 y9 ]% }+ J ]9 Y
باش پىياز ،كۆكمۇچلارنى ئۇچ بۇرجەك چىقىرىپ توغراپ سودا بىر قاينىتىپ سوزۋالىمىز
. t$ \6 K6 G3 c
تۇمۇر تەخسىنى ئوت ئۇستىگە قۇيۇپ قىزىتىپ تەييارلىۋالغان تۇمۇر تەخسىگە ئازراق
) |1 A0 k) E# B' m7 A- R0 d/ D! kياغ قۇيۇپ ئۇستىگە باش پىياز مۇچلارنى سېلىپ تەييارلىۋالىمىز
8 W! t" P R" ]0 H9 A7 o, A, ~4 A
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا ئازراق ياغ قۇيۇپ زەنجىۋىل سېلىپ (قۇشۇمچە شاڭلاجاڭ ،
4 M& a0 S r+ U) zئۇششاق قاقمۇچ ،سامساق ) قورۇپ گۆشنى سېلىپ ئازراق جاڭيو تېمىتىپ تۇز ئاقمۇچ
$ r( V7 D+ Z6 O' \' mسېلىپ تەمىنى تېتىپ ئازراق كاۋۋاچىن مېيى تىمىتىپ سۇيۇقلاندۇرۇلغان كىراخمال بىرىپ
8 A" t/ o9 T( N# N/ L2 Uتۇمۇر تەخسە ئۇستىگە ئالساق بۇلىدۇ ،
* G& x9 p" T3 W9 \( E. G4 Q
+ L. r. n0 ~) v. N% j
- V0 [: L- Y4 h+ d1 X
2 F, G7 Q: g2 A- V Q
4 e' P4 m" K! s% b/ i# e
: ~: ?" I7 a7 _" J$ zئالاھىدىلىكى :مېھمانلارنىڭ ئالدىغا ئېلىپ چىققاندا چىرىسلىغان ئاۋاز ئادەمنى جەلىپ قىلىدۇ
7 J' X& W; D2 b
پىيازنىڭ پۇرىقى دىماققا ئۇرۇلۇپ ئىشتاھانى قوزغايدۇ،سوۋۇپ قالمايدۇ
* l, E6 O* S2 c$ S* qئائىلىلەردە تۇمۇر تەخسە يوق بولغان ئەھۋال ئاستىدا يۇقۇرقى ئۇسۇل بۇيىچە قورۇپ ئادەتتىكى
6 R4 H" Y( v$ s% n
تەخسىگگە ئۇسۇپ ئىستىمال قىلسىمۇ بۇلىدۇ
+ J! \9 l# K) O, b8 q! \- fتور بېتىمىزنىڭ تەرەققىياتى ئۇچۇن ئېلان چىكىشنى ئۇنۇتماڭ!!!!!