|
خام ماتېريالى : گۈرۈچ چۆپى ( مى فېن ) ،گۆش، كۆك-قىزىلمۇچ،كەرەپشە،
/ @: D; z8 @ p قىزىلمۇچ چانالمىسى، سامساق ، زەنجىۋىل ، غولپىياز،* Q1 g6 L- ~% H R' y# w, z4 D: ~
8 C3 K& N9 Z& s6 X. T3 D2 ]8 `4 _ A
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز ، جاڭيۇ،: ?: g& i: ^2 u \1 R& \. y' a
قۇشۇمچە:تيەنمەنجاڭ،ۋىجىڭ،جىجىڭ.
1 X: X6 e4 V0 ?( R& a8 Wتەييارلاش ئۇسۇلى : گۈرۈچ چۆپىنى قىزىق سۇغا چىلاپ يۇمشىتۋالىمىز. بىراز قاتتىق ھالەتتە پىشۇرۋالىمىز ئاندىن سوغوق سۇغا سېلىپ چايقاپ سوزۋالىمىز.
8 x& ^" h q) `3 o8 kگوشنى قەلەمچە توغرايمىز.كۆكتاتلارنىمۇ قەلەمچە توغرىۋالىمىز. سامساق ، زەنجىۋىل ، غولپىيازلارنى ئۇششاق توغرىۋالىمىز.
, R/ H) i, \% Q; Q, j+ bقورۇش ئۇسۇلى:قازانغا ماي قۇيۇپ گۆشنى سېلىپ قورۇپ سامساق ، زەنجىۋىل ،غولپىياز. قىزىلمۇچ چانالمىسىنى سېلىپ(قۇشۇمچە:تيەنمەنجاڭ،ۋىجىڭ،جىجىڭ.)2 P& w# L! d0 {6 W) S$ N/ ]4 w
سەل قورۇپ پۇرىقى چىققاندا كۆك-قىزىلمۇچ،كەرەپشە،توغرالمىسىنى سېلىپ ،
) n& l0 ]# m( |3 b' e چالا پىشقىچە قورۇيمىز ، ئاندىن گۈرۈچ چۆپىنى سېلىپ ، ئارىلاشتۇرۇپ جاڭيۇ قۇيۇپ رەڭگى ساغارغاندا ، تۇز سېلىپ ، توخۇ تەم جەۋھىرى سېلىپ1 b6 j: I- B! _ I' g; p4 @
تۇز تەمىنى تېتىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ .
' A2 l7 F) Q4 M
5 `% F% i5 @ U1 g9 Cئالاھىدىلىكى : رەڭگى سارغۇچ قىزىل ، گۈرۈچ چۆپى گىرت- گىرت ، تەمى مەززىلىك ئاچچىق بولىدۇ
' G$ n( H8 T ?5 y# v- ~# K5 bئەسكەرتىش:ئەگەر توخۇتالقىنى ياكى تېتىتقۇ سېلىشنى خالىمايدىغانلار گۈرۈچ - |" Y n: b1 c) ] Q
چۆپىنى شورپىغا سېلىپ قاينىتىۋەتسە ئوخشاشلا مەززىلىك تەمپەيدا قىلغىلى 7 S% I5 L2 v2 B0 @. E n- N3 d+ ^
بولىدۇ . |
بۇ يازمىدا كۆپ ۋاستىلىك مەنبەلەر بار
مۇنبىرىمىزگە تىزىملىتىپ كىرسىڭىز ئاندىن قوشۇمچە ھۆججەتنى كۆرەلەيسىز ياكى چۈشۈرەلەيسىز . تېخى تىزىملاتمىغانمۇ؟ تىزىملىتىڭ
x
|