|
7 [& `: i' J, K: i2 @
ئائىلىدە پۇراقلىق مىۋە پىيسا تەييارلاش! o0 A. k# w/ D+ P) y
4 X# R0 V5 S* T2 t q" Kئاساسىي ماتىريال:3 r! U" {' s8 P) V1 n
. z/ h+ @$ d: |7 \$ f! z# i; i
& i$ O4 g% y @6 y7 cئادەتىتىكى ئۇن 100گىرام،سۈت55گىرام،ئەبجەش ماي 15گىرام،خىمىر تۇرۇچ 1گىرام،تۇىۇم مۇۋاپىق
$ F, @' V7 R+ m8 Wقىيامنىڭ ماتىريالى:/ ~3 |2 g' g4 ~9 V
1 n. ~5 y1 O- C/ Y4 h3 d |9 w
ئالما1تال.بانان1تال،.شاپتۇل 1تال،(ئۆزىڭىز يىيشنى ياختۇردىغان مىۋىلەر)قارا كۈنجۈت ئازراق،پىياز –كاۋاۋىچىن بىلەن چۈچۈتۈلگەن ماي مۇۋاپىق،شىكەر 1قوشۇق،ھەسەل 1 قوشۇق،! A N0 D+ ]' ?& b( } Q! s: W
تەييارلاش ئۇسۇلى:0 w" F( A. U1 O6 g. r
9 e8 ]. {& p: M/ ~( C, x" s# o8 e: [. n* E5 k
" z( ]: H, B; m2 g55.1 گىرام سۈتنى قازانغا قۇيۇپ ئازراق قىززىغاندىن كىيىن،ئۇنىڭغا خىمىر تۇرۇچنى قوشۇپ قاينىتىپ ئىلىپ تەييارلايمىز،: _' U# H1 D% I' P1 s
2.ئادەتتىكى ئۇننى بىر داسقا تۆكۈپ ئاندىن سۈت بىلەن قاينىتىپ تەييار قىلغان سۇيۇقلۇقنى تۆكۈپ تەكشى ئارلاشتۇرىمىز،. ]6 M" M% g. K. h) y; ^) _
3.خىمىرنى بىزە قاتتىق يۇغۇرۇپ ئۇنىڭغا ئەبجەش ماينى قوشۇپ يەنە قايتا يۇغۇرۇپ تەييارلايمىز،) d u K w$ y- N9 T' H
.4.يۇغۇرۇپ تەييار بولغان خىمىرنى 1-2 سائەت ئەتىراپىدا تىندۇرىمىز،) w1 ]" z: r: a, f5 s9 o7 W
.5.تىندۇرۇپ تەييار قىلغان خىمىرنى پىيسا پۇشۇرۇش لىسنىڭ ئاستىنى سۇ ماي بىلەن ئازراق مايلاپ خىمىرنى تەكشى يۇمىلاق قىپ يىيىپ ئۈستىگە قويمىز5 p( h' |( J* L4 D7 s2 J2 |) Y
.6.تەييار قىلغان خىمىرنىڭ ئۈستىگە مىۋىلەرنى سىلىشتىن بۇرۇنىىمىر ئۈستىگە تەكشى تۇخۇم ئىقى سۈرتىمىز،
6 i. j9 o9 X' ?0 G9 Y# q9 Q: Z/ [قىيامىنى تەييارلاش ئۇسۇلى:( W5 W- H: v/ K3 X
0 i Q8 J2 H/ }
, M' O7 F( N6 w% k# d# f2 L- J, s.1.قازانغا ئازراق زەيتۇن مىيى قۇيۇپ قىززىتىپ تەييارلاپ ئالمىنى ئۇششاق توغىراپ ئازراق شىكەر چىچىپ قورۇپ تەييارلاپ ئىلىپ ئۈستىگە قارا ياكى ئاق كۈنجۈت چىچىپ تەييارلايمىز،' E. [; ~. R: A8 [
.2.بانان شاپتۇل قاتارلىق مىۋىلەرنى تەكشى توغىراپ. قورۇپ تەييار قىلغان ئالمىنىڭ ئۈستىگە سىپ ئۇنىڭ ئۈستىگە مۇۋاپىق مىقداردا ھەسەل سىپ تەكشى ئارلاشتۇپ تەييارلايمىز،" ^5 X+ ?" l5 m) Q1 q) W
پۇشۇرۇش:' ]# o2 ]% J1 D7 {+ M) R6 f3 _
تەييار بولغان مىۋە قىياملىرىنى خىمىر ئۈستىگە تەكشى سىلىپ ئۈستىگە بىزە تۇخۇم ئىقى چىچىپ پۇشۇرۇپ تەييارلاپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ،+ `: r1 J W s$ x( _+ Y1 x
پۇشۇرۇش گىرادۇسى:200-180
4 @' P" B( x: y- L& sپۇشۇرۇش ۋاختى:10-20مىنۇت% t7 A- p+ t# A) V5 O0 {" j
|
بۇ يازمىدا كۆپ ۋاستىلىك مەنبەلەر بار
مۇنبىرىمىزگە تىزىملىتىپ كىرسىڭىز ئاندىن قوشۇمچە ھۆججەتنى كۆرەلەيسىز ياكى چۈشۈرەلەيسىز . تېخى تىزىملاتمىغانمۇ؟ تىزىملىتىڭ
x
|