خام ماتىريالى:تەرخەمەك2دانە سامساق2چىش،
7 l5 H5 v. n4 I: S: K
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،قىزىلمۇچ مېيى،كۇنجۇت مېيى،(شاڭيۇ) ئاچچىقسۇ 3قۇشۇق
$ A/ z; m U, J: c( x
, b4 r$ Y1 g. eتەييارلاش ئۇسۇلى:تەرخەمەكنى پاكىز يۇيۇپ(ئاقلىسىڭىزمۇ) سەي توغراش تاختىسىدا ئوتتۇردىن يېرىپ ئۇزۇنلىقىنى5سانتىمىتىر ئەتىراپىدا توغراپ بىر قاچىغا تەييارلىۋالىمىز.
4 N4 i' U5 `3 T; j
تەييارلانغان تەرخەمەككە تۇز، چانالغان سامساق قىزىلمۇچ يېغى بىرقۇشۇق،كۇنجۇت مېيى (نەچچە تېمىم)ئاچچىقسۇ قۇيۇپ تەملەندۇرۇپ تۇزتەمىنى تېتىپ تەخسىگە ئالىمىز
; M6 h+ u# A; d/ `ئالاھىدىلىكى؛بۇخىل تەرخەمەك يىيىشلىك ئائىلىدە تەييارلاشقا ئەپلىك ئشتەينى ئاچىدۇ سۇيدۇكنى راۋانلاشتۇرىدۇ قان بېسىمى يۇقىرى قاندا ماي كۆپ كىشىلەرنىڭ مىجەزىگە بەك ياقىدۇ،
! j! K6 h& y9 P0 s# i; @
U/ v0 z( n# p" ]# S2 C$ G) C3 Pتەر خەمەكنىڭ تەبىئىتى ھۆل سوغاق بۇلۇپ سەپرانىڭ ئۆتكۈرلىگىنى پەسەيتىش،قىزىتمىنى پەسەيتىش،چىراينى گۇزەللەشتۈرۈش رولى بار.
5 M c8 v1 h4 Z' i