چۈچۈمەل ماش ئۇندۇرمىسى(凉拌豆芽)
/ ^" A: C. r2 x2 c0 _9 k
خام ماتىريالى:ماش ئۇندۇرمىسى،كۆك –قىزىلمۇچ يېرىم تالدىن.
/ s; y: d# q9 O' O* V# ]' |2 d
4 \ M/ k6 w X0 f
قۇشۇمچە :سەۋزە
# Y% v; f+ A' x: g5 |6 ^& d7 Mتەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،قىزىلمۇچ يېغى،ئاچچىقسۇ.سامساق .
" w& p8 [& E$ xتەييارلاش ئۇسۇلى:ماش ئۇندۇرمىسىنى پاكىز يۇيۇپ تەييارلىۋالىمىز. كۆك –قىزىلمۇچلارنى ئىنچىكە ئۇگرە توغرىۋالىمىز.سامساقنى ئۇششاق چانايمىز.
0 z7 w. _* T% q) ^
قازانغا سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا ماش ئۇندۇرمىسىنى سېلىپ بىر قاينىتىپ چالا پىشۇرۇپ سۇزۇپ سوغاق سۇدا چايقايمىز. تەييارلانغان ماتىرياللارنى بىر قاچىغا سېلىپ تۇز ،قىزىلمۇچ يېغى، ئاچچىقسۇ ،سامساقلارنى سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ تەمىنى تېتىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ.
. u1 L6 T {7 G2 ?9 K% @2 {$ r
0 P" f/ C$ T% Q% m3 x" V# Y* Wئالاھىدىلىكى:ماش ئۇسدۇرمىسنىڭ تەبىئىتى سوغۇق بۇلۇپ قان بېسىمى،قاندىكى ماي ماددىسى ئېشىپ كىتىش قاتارلىق كىسەللىكلەرنىڭ ئىستىمالىغا بەكمۇ ماس كىلىدۇ.
$ z( }$ Z) P( f/ }