| يېڭى كۆكتات ۋە مېۋىلەرنى كۆپ يەپ بېرىش ئەسەبىيلىشىش كېسىلىنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ جۇڭگو كۈندىلىك خەۋەرلەر تورى خەۋىرى: ئەنگىلىيە «كۈندىلىك پوچتا گېزىتى»نىڭ 24- سېنتەبردىكى خەۋىرىگە ئاساسلانغاندا، ھەر كۈنى 5 ئۆلۈش يېڭى مېۋە ۋە كۆكتات يەپ بېرسە يۇقۇملۇق كېسەل بولۇشنىڭ ئالدىنى ئېلىش بىلەن بىرگە يەنە ئەسەبىيلىشىش كېسىلىگە گىرىپتار بولۇسنى توسىدىكەن. بىر تۈرلۈك يېڭى تەتقىقاتتا كۆرسىتىلىشىچە، بىر ئادەمنىڭ پىسخىك ساغلاملىق ئەھۋالى بىلەن ھەر كۈنى بەدىنى قوبۇل قىلىدىغان يېڭى ئۇزۇقلۇقلار ماددىلارنىڭ زىچ مۇناسىۋىتى بار ئىكەن. تەتقىقاتچىلارنىڭ ئېيتىشىچە، پىسخىك ساغلاملىق دېگىنىمىز كىشىلەر كۈندىلىك تۇرمۇشى ۋە بەدەننىڭ فونكىسسىيىسىنىڭ نۇرمال بولۇشىنى كۆرسىتىدىكەن. ئۈمىدۋارلىق، بەخت، غورۇر، ئەسلىگە كېلىش كۈچى ۋە ياخشى بولغان ئالاقە مۇناسىۋىتىنىڭ ھەممىسى بۇ خىل ھالەتنىڭ بىر قىسمى ئىكەن. بۇ تۈرلۈك تەتقىقاتنى ئەنگىلىيە ۋولك ئۇنىۋېرسىېتتى مېدىتسىنا ئىنىسىتىتۇتى تاماملىغان بولۇپ، سانلىق مەلۇماتلارنىڭ ھەممىسى ئەنگىلىيىنىڭ ساغلاملىق تەكشۈرۈش دوكلاتىدىن كەلگەن. تەتقىقاتلاردا كۆرسىتىلىشىچە، پىسخىكىسى ساغلام كىشىلەر ئىچىدە ئۈچتىن بىر قىسىم كىشىلەر ھەر كۈنى 5 ئۆلۈش مېۋە ياكى كۆكتات ئىستىمال قىلىدىكەن. بۇنىڭدىن ئىلگىرىكى تەتقىقاتلاردا كۆرسىتىلىشىچە، مېۋە ۋە سەي-كۆكتاتلارنى كۆپ يەپ بېرىش نۇرغۇنلىغان ئاستا خاراكتېرلىك كېسەللىكلەر يەنى يۇقىرى قان بېسىمى، يۇقىرى خولېستىرونلۇق قان ۋە دىئابىت كېسەللىكلىرىگە گىرىپتار بولۇشنى تېزگىنلەيدىكەن.
|
|