قۇرغاق قازان بەرەنگە ياپىراقچىسى
$ A& w- H0 E3 F" a" k3 T- fخام ماتىريالى: بەرەنگە، كۈكمۇچ-قىزىلمۇچ، پىياز، زەنجىۋىل ،سامساق،غولپىياز
( c; Q+ I, b, W; G
* Q: `7 l6 ~% K
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز،ئاقمۇچ،لوگەنما ،تېتىتقۇ، جىجىڭ .قاقمۇچ،ئاچچىقسۇ،مۇچ كاۋاۋىچىن مېيى (مالايۇ)
( Q4 X# h0 h7 a2 m, M/ u
تەييارلاش ئۇسۇلى:بەرەنگىنى پاكىز ئاقلاپ يۇيۇپ يۇمىلاق شەكىلدە ياپراقچە قىلىپ توغراپ سۇغۇق سۇدا پاكىز چايقايمىز . كۈكمۇچ-قىزىلمۇچ، پىيازلارنىمۇ ياپراقچە قىلىپ ياكى غالتەك شەكىلدە توغرىۋالىمىز . زەنجىۋىل ،سامساق،غولپىيازلارنى ئۇششاقراق قىلىپ توغرايمىز.
/ f' q7 ~5 O) k3 W
- F( j- I2 p3 p( C) Y, r+ e/ h
# m/ D+ d1 S: _4 e1 U3 N
. k/ T( _* d& b; uقورۇش ئۇسۇلى : قازانغا بەرەنگە چىلاشقۇدەك ماي قۇيمىز .ماي ئازراق قىزغاندا بەرەنگە ياپىراقچىسنى سالمىز .بەرەنگە ياپىراقچىسى سېرىق رەڭگە كەلگەندە پىشۇرۇپ ياغدىن سۇزىۋالىمىز .
/ r$ g" q0 M8 Q7 `قازانغا ئازراق ياغ قالدۇرۇپ زەنجىۋىل ،سامساق،غولپىياز،لوگەنما ،قاقمۇچلارنى سېلىپ قۇرۇپ مەززىلىك پۇراق چىققاندا بەرەنگە، كۈكمۇچ-قىزىلمۇچلارنى سېلىپ تۇز،ئاقمۇچ ،تېتىتقۇ، جىجىڭ ،ئاچچىقسۇ،قۇيۇپ تەمىنى تېتىپ
! C7 g$ l* ]! ~4 g
مۇچ كاۋاۋىچىن مېيى (مالايۇ) تېمىتىپ كىچىك قازانغا ئۇسۇپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ.
/ {1 z" L7 C$ x; Z/ s* D