چۈچۈمەل قارا قىرىن قۇلاق(凉拌黑木耳)
9 w9 I4 L* N L( M3 [
0 G4 f4 X6 q `% I8 E7 O: f
1 x5 v5 F. i( f! ?
خام ماتىريالى: قارا قىرىن قۇلاق ،كۆك-قىزىلمۇچ يېرىم تالدىن ، سامساق 1چىش
* S* L' B/ _1 w! \
- a9 c7 }0 H& r$ C k; s& c/ `تەم خۇرۇچلار : تۇز، تېتىتقۇ،تۇخۇ تەم جەۋھىرى،ئاق شېكەر،سامساق يېغى،قىزىلمۇچ يېغى،غولپىياز يېغى،چۇچۇمەل ياغ،ئاچچىقسۇ،قاتار لقلار دىن مۇۋاپىق مىقتار دا.
; r: \: l [6 q0 Fتەييارلاش ئۇسولى: قارا قىرىن قۇلاقنى سوغاق سۇغا ئۇچ سائەت ئەتىراپىدا چىلاپ كوپتۇرۇپ قويمىز،
0 |, T8 {: R5 [2 S1 U, a d$ i* Eئاندىن قاراقېرىن قۇلاقنى پاكىز ئادالاپ مۇۋاپىق تىتىپ قايناق سۇدىن .ئوتكۇزۇپ سۇغۇق سۇدا يەنە پاكىز يۇيۇپ ئايرىم قاچىغا ئىلىپ تەييارلاپ قۇيىمىز. كۆك-قىزىلمۇچلارنى ياپراقچە توغرىۋالىمىز
! _4 K4 U! Z( M' @. |: hسامساقنى ئۇششاق چاناپ تەييارلىۋالىمىز،
% H' k/ |$ i2 W5 |* q
5 _0 a7 O9 H4 I. w
ئاندىن قارا قېرىنقۇلاق ئۈستىگە تۇز، تېتىتقۇ،تۇخۇ تەم جەۋھىرى،ئاق شېكەر،سامساق يېغى،قىزىلمۇچ يېغى،غولپىياز يېغى،چۇچۇمەل ياغ،ئاچچىقسۇ قاتار لىقلارنى سىلىپ ئارلاشتۇرۇپ ئىستىمال قىلساق بولدۇ.
9 P' m$ b3 I) U5 T z
' I% Y) l7 p, X' Z; R; s& k4 l5 O0 xتەسىرى :ئوزۇق بولدۇ،قاندىكى ماينى تۆۋەنلىتىدۇ،قاننىڭ يىپىشقاقلىقى ئىشىپ كەتكەن كىشىلەرنىڭ قىننىڭ سۇيۇلشىغا پايدا قىلدۇ
2 r3 K, S- }2 c3 q