# V# |) }; W! I" h9 L9 b$ S3 D
خام ماتىريال:ئاق ئۇن،گۆش،پىياز، سۇدا پاراشوكى،كۆپتۈرۈش پاراشوكى،ئىچىتقۇ.
: W! {7 d7 A9 jتەم خۇرۇچلىرى:تۇز،قارمۇش تالقىنى،كاۋابىجىن تالقىنى،
% o" B7 C/ U0 O* m! F
تەييارلاش ئۇسولى:1-دەرىجىلىك ئۆلچەملىك ئىلىنغان ئۇنغا مۇۋاپىق ئېچىتقۇ سىلىپ ئىلمان سۇ بىلەن سەل بوشراق قىلىپ خىمىر يۇغۇرۇپ تەييارلىۋالىمىز.
8 w" [0 T# K3 G# j' k$ |/ Sقوي ياكى كالنىڭ گۆشىنى ئۇرۇق مېغىزى چوڭلۇقتا تەكشى توغراپ پىيازنى يۇمشاق چاناپ ،توغرالغان گۆشكە مۇۋاپىق سۇ ئالماشتۇرۇپ گۆشنى بوشۇتۇپ سۈيى سىڭىپ بولغاندا ئازراق تۇز قارىمۇچ تالقىنى ياكى كاۋاۋىچىن تالقىنى بىلەن زىرە سىلىپ تەمىنى تىتىپ قىيما تەييار لايمىز.
2 N. W) k7 A% o
تولۇق بولدۇرۇلغان خېمىرىغا سۇدا پاراشوكى سۈيىدىن مۇۋاپىق تەڭشەپ قۇيۇپ خېمىرنى ئوبدان ئىشلەپ سەل تىندۇرۇپ ئۇزۇن پىلتە قىلىپ تەكشى چوڭ كىچىكلىكتە زۇۋۇل ئۈزۈپ ئالقان بىلەن بىسىپ چۆرىسىنى قول بىلەن بېسىپ پاپىلاقداپ ھەربىر ئىچىلغان خېمىرنىڭ ئوتتۇر سىغا تەييارلانغان قىيمىدىن مۇۋاپىق ئىلىپ چۆرىسىنى چىمدىپ يۇملاق شەكىلدە تۈگۇپ مانتا تەييار لايمىز.
5 c. B& I- `; q+ m# u' G
5 F' k$ E' `% d3 }8 fپىشۇرۇش ئۇسۇلى:تۆگۈلگەن مانتىنى ياغلانغان قاسقانغا ياكى جىمبىلغا ئارلىق قالدۇرۇپ تىزىپ ئۇلۇغ ئوتتا قاينا ۋاتقان قازانغا قۇيۇپ ئاغزىنى مەھكەم يىپىپ13~18 مىنۇت ئەتىراپىدا پىشۇرۇپ ئالساق بولدۇ.
; x4 J& g( y8 T+ R1 j9 y5 x
/ b9 J) u, ]. A P3 |9 X
ئالاھىدىلكى: بولاق مانتىنىڭ خېمىرى يۇمشاق ئاق پار قىراق قىيمىسى مىزىلىك تەملىك يىيىشلىك بولۇپ زىياپەت،ئائىلىلەردە ئالاھىدە تەييار لىندۇ.
, x, T" _# M0 I+ Q2 F