ئاچچىق-چۈچۈك ساماۋەر شورپىسى
, @) a, o* Q3 j6 x5 c# y1 a
' u8 f( z' ~ ~
خام ماتىريالى:كالا گۆشى،قوي قۇۋرىغىسى.راك ،قېزا ،بەرەنگە،تاتلىق بەرەنگە،ماش ئۇگرىسى ،قېرىنقۇلاق ،ئۇن تېلىپى،گومبىمەدەك،مايلىق يېسۋىلىك ،غولپىياز مايسىسى،ماش ئۇيىتما ۋە ئوزىڭىز ياقتۇردىغان گۆش ۋە كۆكتات تۇرلىرى
3 ~4 M5 l1 G7 R
9 o$ }8 O% w& d6 } a9 e9 p9 x
# q0 F* |& |7 X5 s5 I
! s# T; N* E) \# ?0 v* g' ?3 [
9 c, `) y `+ ?( K0 {
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،تېتىتقۇ،تۇخۇ تەم جەۋھىرى ،كاۋاۋىچىن،ئاقمۇچ،مىقدارچىن ،لاچىندانە،زىرە، قاقمۇچ، كۈنجۇت، سامساق،غولپىياز،زەنجىۋىل قاتارلىقلار
1 {3 j2 G, f) S4 K z, a
: _) Z$ J% z4 M; ]& t
. j* ]9 E" }* F; h6 y
تەييارلاش ئۇسۇلى:گوشلەرنى ياپراقچە قىلىپ توغرىۋالىمىز ،كوكتاتلارنى پاكىز يۇيۇپ توغرىۋالىمىز
2 j E1 e: \0 f( f: e- @3 Vقورۇش ئۇسۇلى:قازانغا ياغ قۇيۇپ كاۋاۋىچىن قاقمۇچ ،سامساق زەنجىۋىل ،غولپىياز،مىقدارچىن لاچىندانە ،قىزىلمۇچ چانالمىسى،سېلىپ قورۇپ بىر قاچىغا ئېلۋالىمىز.
! q0 w5 Q! }) `7 M) k
قازانغا سۇ قۇيۇپ سوڭەكلىك گۆش ياكى توخو گۆشى سېلىپ بىر سائەت ئەتىراپىدا قاينىتىپ سۇزۇك شورپا تەييارلىۋالىمىز
7 t4 O) g7 V7 {1 W( e: C' k! G
ئاچچىق شورپا تەييارلاش :قازانغا چىنىگە ئېلىپ تەييارلىۋالغان قورىما جەۋھىرىنى سېلىپ قىزىغاندىن كىيىن سۇزۇك شورپا قۇيۇپ تۇز تەمىنى تېتىپ ساماۋەر قاچىسىغا قۇيىمىز
% d: i) }: b+ N
تاتلىق شورپىنى تەييارلاش :تەييارلىۋالغان سۇزۇك شورپىنى قازانغا قۇيۇپ تۇز،ئاقمۇچ ،تېتىتقۇ ،تۇخۇ تەم جەۋھىرى ،غولپىياز مايسىسى ،سامساق چانالمىسى ،زەنجخۋىل سېلىپ تۇز تەمىنى تەڭشەپ ساماۋار قاچىسىغا ئېلۋالىمىز
& z# b: g; G+ ]9 _* a+ f
ئوزىڭىزنىڭ ياقتۇررىشىغا ئاساسەن ئاچچىق ۋە ياكى تاتلىق شورپىلارغا گۆش ۋە كۆكتات تۇرلىرىدىن سېلىپ شورپىدا پىشۇرۇپ ئىستىمال قىلسىڭز بۇلىدۇ
& Q7 W; e$ ?# s7 L% j6 Y1 e5 y
- q d6 a; y4 y6 L. ~ @" C0 P) p) n! C8 z" R9 B
$ P5 j' Y4 b7 w4 ?; d