قۇرغاق يېسى پۇرچاق(干煸豆角)قوروش ئۇسۇلى
7 [* l. I2 C8 z* @
+ J( q9 t% S4 o9 h
خام ماتىريالى:يېسى پۇرچاقتىن(دۇجار) 400گىرام،گۆش ،قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ،سۇماي،كۇنجۇت، غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساق
+ q$ @! u& W- }4 }
( q; X; ^, k/ c; R
تەم خۇرۇچلىرى:كاۋاۋىچىن، كاۋاۋىچىن مېيى(花椒油)(麻辣油)تۇز،ئاقمۇچ،
( ^- T. m: {6 a d# ~" ], x+ z
# [6 {' t w1 z3 c
تەييارلاش ئۇسۇلى:يېسى پۇرچاقنى پاكىز تازلاپ،يىپچىلىرىنى ئېلۋېتىپ،يۇيۇپ
8 m! o+ Z, _+ i5 bئوتتۇردىن ئىككى(ئۇچ)پارچىلايمىز . گۆشنى ئۇششاق توغرايمىز،غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساقلارنى ئۇششاق توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
5 i3 t1 I5 M8 J: ? n2 V- G0 ?2 _' S5 v% {
1 Q1 _6 T* S H
قازانغا تۆت چۇمۇچ ماي قۇيۇپ،ياغ نۇرمال قىزىغاندا يېسى پۇرچاقنى سېلىپ چۇمۇچ
3 A' c2 c: p3 g1 B, T" Y7 Gبىلەن ئارلاشتۇرۇپ،يېسى پۇرچاقنىڭ پوستى ئۆرلەپ چىققاندا مايدىن سۇزىۋالىمىز .
: n2 d3 w0 n) p/ j
& V5 } {4 O) h. eقورۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق سۇماي،قۇيۇپ گۆشنى سېلىپ قورۇپ ئاندىن قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ ، كاۋاۋىچىن غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساقلارنى سېلىپ قورۇپ ئاچچىق پۇراق چىققاندا ،سۇزىۋېلىنغا يېسى پۇرچاقنى قازانغا سېلىپ قورۇپ ئارلاشتۇرىمىز، تۇز ،كۇنجۇت،ئاقمۇچ سېپىپ تۇز تەمىنى تېتىپ تەخسگە ئالىمىز
# E8 h b- o0 M
/ u' }% Y: M% q8 i
7 ?0 X8 N a7 T6 a9 [$ j* m' k: k' c8 N$ C1 j) _3 E2 V+ b4 K& L! ^
ئالاھىدىلىكى:قاننىڭ ھاسىل بۇلۇشىنى ئىلگىرى سۇرۇپ قاندىكى قەنىت مىقدارىنى
! P1 X7 B7 S- F) Qتوۋەنلىتىدۇ راكنىڭ ئاكدىنى ئالىدۇ.
: |8 j& |' H9 s2 Z1 z6 M& \' Q4 h
ئەسكەرتىش:مايدا پىشۇرغاندا ياخشى پىشماي قالسا زەھەرلىنىپ قىلىش ئىھتىمالى بار
* |0 W5 ~3 z: G