خام مارتىرياللار:
' \4 K' {4 F [: V7 q
ئۇن1500گىرام،شىكەر500گىرام،ھەسەل 280گىرام،تۇخۇم 8تال،سۈت 120گىرام،سۇماي 120گىرام قوش كۆپتۈرۈش ئۇنى 10گىرام،يىمەكلىك شۇلتا 7گىرام،
; t" |) F* _0 Q$ X' t: Q
: R* E5 H- f* k% }, V
) V" _- f9 O' y6 B3 P9 r/ u. ]- z: n/ d5 u2 i# {2 {, w+ @
تەييارلاش ئۇسۇلى:
8 I3 i3 o6 N/ b/ M: ]
1. شىكەر .تۇخۇم.ھەسەل. سۇماي قاتارلىقلارنى تەكشى ئارلاشتۇرۇپ تەييارلايمىز.تاكى شىكەر تەكشى ئارلىشىپ ئىرىگىچە ئارلاشتۇرىمىز.
; ~, D7 X2 Z I: g* n( \$ i0 ?
2. تەييار بولغان سۇيۇغلۇققا ھەسەل قوشۇپ يەنە تەكشى ئارلاشتۇرىمىز.
% {, l; j& i. h8 E( R
3. ئارلاشتۇرۇپ تەييارلانغان ئومومىي سۇيۇغلۇققا ئۇن.يىمەكلىك شۇلتا .قوش كۆپتۈرۈش ئۇنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ پىچىنە خىمىرىنى تەييارلايمىز،
. R0 m) j/ {; V y+ E9 @ _( s7 D& h" f, g$ J" O* ~
- j; P3 d5 u T3 |- Y7 p3 p
: N+ a; w9 t8 e& I" C4. تەييار بولغان خىمىرنى 3مىنۇت تىندۇرۇپ تەييارلايمىز.تىندۇرۇپ تەييارلانغان خىمىرنى 0.5سانتىمىتىر قىلىنلىقتا تەكشى يىيىتىپ.يىيىپ تەييارلانغا خىمىر ئۈستىگە تۇخۇم سۈركەپ ھەرخىل گۈللۈك شەكىللىك قىلىپتا .خىمىر ئۈستىگە قويۇپ بىسىپ شەكىل چىقىرىپ ئىلىپ ئۇنى گازىر مىغىزىغا بىسىپ تەييارلايمىز.
6 e. U2 y" h, U5. پىچىنە قويدىغا لىسنى بىزە مايلاپ تەييارلىساقمۇ بولىدۇ.ھەر بىر پىچىنىنىڭ قويۇش ئارلىقىنى 2-3سانتىمىتر ئارلىق قويۇپ تەكشى تىززىپ تەييارلايمىز.
0 ]4 L3 [1 v4 H4 ^, E
6. دوخۇپكىغا پىچىنىنى سالغاندىن كىيىن ئىمكان بار 7مىنۇتتا بىر لىسنى ئايلاندۇرۇپ تۇرىمىز بۇ ئارقىلىق پىچىنىنىڭ ھەممە يىرىنىڭ پىشىپ چىقىشىنىڭ تەكشى بىردەك بولۇشىغا كاپالەتلىك قىلغىلى بولىدۇ،
' y% o4 D9 Y' Z1 \. y2 t+ U/ |7. تەييارلىغان پىچىنە خىمىرىنى لىس ئۈستىگە قويۇپ پۇشۇرۇپ ئىلىپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.
' ]1 y- a- a8 B7 g/ G0 p
2 p/ Q) @) X7 u
; k9 o( n# Z7 f- u. F8 Z4 q. l7 m; I5 L6 {$ d
8. دوخۇپكىدا پۇشۇرۇش گىرادۇسى:
6 B5 @( s$ r& K" ^3 i
ئۈستى ئوتى 180گىرادۇس ئاستى ئوتى 170گىرادۇس
4 a2 C' G4 k$ K8 A' q: m* Eدوخۇپكىدا پۇشۇرۇش ۋاختى:
4 y7 W# k9 U/ p6 x$ t" M, _ g& y# c8 E4 R! d) f w3 ], i
10مىنۇتتىن15مىنۇتقىچە بولسا بولىدۇ.
5 C) d% s7 J, D) W; k9 Q, S7 N" X$ E
0 W% `. F, \' ^9 F9 {