* h5 Q$ F T* q4 o0 e
4 A" j, v+ f. F4 a3 H aخام ماتىرياللار:
+ x4 j7 _! {. {) ]. n. v7 C1 [1 W
ئادەتتىكى ئۇن 2كىلوگىرام.تۇخۇم 6تال.سۇماي 500گىرام.تۇز 18گىرام.سۇ مۇۋاپىق.
. ^9 G" q. ^$ ^5 v
مۇۋاپىق مىقداردا 2-3باش پىياز.1كىلوگىرام سۇماي.60گىرام زەنجىۋىل.قاتارلىقلارنى تەييارلايمىز.
1 N9 y6 p! W" Y$ j% P* b' G
( _) d! M9 L; w# z0 @تەييارلاش ئۇسۇلى:
8 I; d( t+ b; n0 M& h4 c
قازانغا 1كىلوگىرام سۇماينى قۇيۇپ 7دەرجە قىززىتىپ تەييارلايمىز.تەييار بولغان مايغا پىيازنى ئۇششاق توغىراپ .پىياز.زەنجىۋىل.قاتارلىقلارنى قوشۇپ مايدا كۆيدۇرۇپ تەييارلاپ.كويدۈرۈپ بولغاندىن كىين ماينى پاكىز سۈزىۋالىمىز.
) Q0 f4 ^6 g$ V7 Hتەييارلاش ئۇسۇلى:
) _- m8 {6 B% u, ]1.ئاندىن بىر جاۋۇرغا ئۇن.تۇخۇم.تۇز.چۈچۈتۈپ تەييارلانغان سۇماينى قۇيۇپ سۇنى ئۆزىمىز قاراپ تەكشەپ خىمىرنى مۇۋاپىق قىلىپ يۇغۇرۇپ تەييارلايمىز.
3 H( ?5 X0 b- t% n% H
2.تەييار بولغان خىمىرنى .كىچىك تىپتىكى خىمىر يىيىش ماشىنىسىدا نىپىزراق قىلىپ تەكشى يىيىپ تەييارلايمىز.يىيىپ تەييار بولغان خىمىرنى گۈللۈك كىچىك پىچاق بىلەن كەڭلىكىنى 2سانتىمىتىر ئەتىراپىدا قىلىپ كىسىپ تەييارلايمىز.
$ c* V- K/ a1 C0 v' ?
" ^, j" |3 f3 [7 g' f
3.كىسىپ تەييار بولغان خمىىرنى تەكشى يۇمىلاق قىلىپ چويلىغا تىززىپ تەييارلاپ پۇشۇرۇپ ئىلىپ تەخسىگە تەكشى تىززىپ ئۈستىگە شىكەر ئۇنى چىچىپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.
4 N& U! |0 ~2 D* P, Fپۇشۇرۇش ئۇسۇلى
/ f8 o3 \9 ~1 |1 a3 {
7دەرىجە قىزىتىلغان مايدا پۇشۇرىمىز
: p0 u% Q9 Z9 i! g- i% Y
# s1 ?. X/ P7 W9 X, _2 O
: [7 c9 }+ L0 f8 F g" Z/ K8 Z! B; X6 R, D' K8 j+ m