يالاڭ ھېسىپ شورپىسى(丸子汤)
& P. g; [" |# j3 R9 V1 X) `4 k8 ~: |) @
4 C6 `. E4 {" O0 [2 |
خام ماتىريالى:كالا گوشى،تۇخۇم 1دانە، ،پالەك ،سۇماي، كىراخمال ، پەمىدۇر،ماش ئۇگرىسى،چانالغان قىزىلمۇچ، غولپىياز،باش پىياز،سامساق .
7 P$ W8 t) a# D
قۇشۇمچە: قارا قېرىن قۇلاق ، مايلىق يىسۋېلىك،قىزىلمۇچ
4 Z0 o+ S0 p* |! P- _/ O9 }; g0 p
! {$ |2 e% @8 T J( y# Q" C
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،ئاقمۇچ،كاۋاۋىچىن ، ئاچچىقسۇ،
$ x; F. o- M, C. C; t
تەييارلاش ئۇسۇلى:كالا گوشىنى توغراپ باش پىيازنىمۇ توغراپ ئاندىن يۇمشاق چاناپ خېمىر ھالەتكە كەلتۇرۇپ ،تۇز ، ئاقمۇچ،كاۋاۋىچىن ،كىراخمال ،تۇخۇم چېقىپ ئارلاشتۇرۇپ تەملەندۇرۇپ خېمىر ھالەتكە ئەكىلىپ تەييارلىۋالىمىز.ماش ئوگرىسىنى قايناق سۇغا چىلاپ قۇيىمىز.قارا قېرىن قۇلاق(مور) ،پالەك ،(مايلىق يىسۋېلىك) قىزىلمۇچلارنى 2سانتىمىتىر چوڭلىقتا توغراپ تەييارلىۋالىمىز.تەييار بولغان گوشنى ئۇرۇك چوڭلىقىدا كومىلاچ قىلىپ تەييارلىۋالىمىز. قازانغا ياغ قۇيۇپ نۇرمال قىزىغاندا تەييار بولغان كومىلاچلارنى سېلىپ بوش ئوتتا قىزارتىپ مايدىن ئوتكۇزۇپ پىشۇرۋالىمىز.
1 Z P6 r+ ]% v. }
! V4 B4 @! k# _3 S/ {
' H7 W5 ?0 D& I
پىشۇرۇش ئۇسۇلى: قازانغا سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا غولپىياز،سامساق،چانالغان قىزىلمۇچ،پەمىدۇر سېلېپ تەييارلانغان كومىلاچنى سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ ،ئارقىدىن قارا قېرىن قۇلاق(مور) ،پالەك ،(مايلىق يىسۋېلىك) قىزىلمۇچ ،تۇز ،ئاقمۇچ، كاۋاۋىچىن سېلىپ تەمىنى تېتىپ ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ تەخسىگە ئۇسساق بۇلىدۇ
4 R, U1 o+ [! q. f0 g8 m' Q' `