ئالتۇن رەڭلىڭ شىرىن كاۋا
+ e$ e2 b3 e0 N3 [- J
% u0 [0 I% w. a- vخام ماتىريالى:سېرىق ئالتۇن كاۋا،ياڭاق مېغىزى،بادام مېغىزى،قۇرۇق ئۇزۇم،چىلان،گۇلە،خورما ۋە ئوزىڭىز ياقتۇردىغان قورۇق مېۋىلەر
; t* _7 W$ y& O6 O% A
% A$ P8 |$ H' c* ~9 j: mتەم خۇرۇچلىرى:ھەسەل سېرىق ناۋات،ئاق شېكەر
( q1 |, q) U+ D& `1 F1 X6 pتەييارلاش ئۇسۇلى:سېرىق ئالتۇن كاۋىنى شۇپەكلىرىنى پاكىز ئادالىۋېلىپ ئوتتۇردىن يېرىپ ئىككى قىلىپ ئاندىن توت پارچە قىلىپ ئۇرۇقلىرىنى پاكىز ئېلۋالىمىز يۇيۇپ پاكىزلىۋالىمىز .ئاندىن كاۋىنى قۇغۇن تىلغاندەك نىپىزراق تەكشى توغرايمىز.
7 g0 l/ \% f- j) W( y0 K. T9 ^2 D- d
. I7 I, h& G' M
; i& ~* e5 }, Y A/ Jئاندىن بىر قاچىغا تەكشى رەتلىك تىزۋالىمىز .ئاندىن قۇرۇق مىۋىلەرنى ئوتتۇرسىغا سېلىپ ئۇستىگە بەش قۇشۇق شېكەر سالىمىز.ئاندىن سېرىق ناۋاتنى ئۇششاق پارچىلاپ ئۇستىگە سېلۋالىمىز.
- Z3 a8 E- [( P7 y
پىشۇرۇش ئۇسۇلى :جىمبىلغا سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا قاسقاننى سېلىپ تەييارلىۋالغان كاۋىنى سېلىپ تەخمىنەن 20مىنۇتتىن 30 مىنۇتقىچە دۇملەپ پىشۇرۋالىمىز.
5 U# z0 D( `4 H8 T/ Q7 N
4 h$ G8 c2 C H! a' u, [, j8 dكاۋا پىشقاندىن كىيىن بېزەلگن تەخسىگە دۇم قىلىپ ئېلۋالىمىز ئاندىن قازانغا دۇملەنگەن كاۋىنىڭ شىرنىسىدىن ئازراق قۇيۇپ مۇۋاپىق مىقداردا ھەسەل قۇيۇپ ئازراق قاينىتىپ ھول كىراخمال شىرنىسى بىرىپ تەييارلىۋالغان كاۋىنىڭ ئۇستىگە قۇيۇپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ
+ I; Y" L x+ r& K
; C# `0 }8 k! f0 r o* Q& B! p8 s
0 n! P' T" h/ U4 B, R
1 c ` h( L4 S+ \/ w9 s