قۇرغاق يېسى پۇرچاق(干煸豆角)قوروش ئۇسۇلى
* `: l" l2 A3 B, B/ S! |
2 i, t" k0 p* H( d: x& \2 ?
خام ماتىريالى:يېسى پۇرچاقتىن(دۇجار) 400گىرام،گۆش ،قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ،سۇماي،كۇنجۇت، غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساق
1 K0 Y) C3 z H* \( C- S
5 ^" ^( i2 L; Q# M8 ?1 U5 Z2 T E
تەم خۇرۇچلىرى:كاۋاۋىچىن، كاۋاۋىچىن مېيى(花椒油)(麻辣油)تۇز،ئاقمۇچ،
1 v F3 _- P. Y' N/ V
+ d' M" Y! Y9 L dتەييارلاش ئۇسۇلى:يېسى پۇرچاقنى پاكىز تازلاپ،يىپچىلىرىنى ئېلۋېتىپ،يۇيۇپ
( {) N, l* h8 o$ i
ئوتتۇردىن ئىككى(ئۇچ)پارچىلايمىز . گۆشنى ئۇششاق توغرايمىز،غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساقلارنى ئۇششاق توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
! [4 c' h6 y* v
8 T- H; s# F$ r/ U* U- a- {قازانغا تۆت چۇمۇچ ماي قۇيۇپ،ياغ نۇرمال قىزىغاندا يېسى پۇرچاقنى سېلىپ چۇمۇچ
0 }5 Z9 I$ c1 N/ [3 ]) ]+ dبىلەن ئارلاشتۇرۇپ،يېسى پۇرچاقنىڭ پوستى ئۆرلەپ چىققاندا مايدىن سۇزىۋالىمىز .
% i, L% Q! }* c ] z: x! v0 x
' }$ Y! h' F7 {, X: ^ ~( Nقورۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق سۇماي،قۇيۇپ گۆشنى سېلىپ قورۇپ ئاندىن قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ ، كاۋاۋىچىن غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساقلارنى سېلىپ قورۇپ ئاچچىق پۇراق چىققاندا ،سۇزىۋېلىنغا يېسى پۇرچاقنى قازانغا سېلىپ قورۇپ ئارلاشتۇرىمىز، تۇز ،كۇنجۇت،ئاقمۇچ سېپىپ تۇز تەمىنى تېتىپ تەخسگە ئالىمىز
5 P$ ^+ [, `4 N6 i
0 j5 Z4 r+ _; U+ u) C: r3 E7 _3 @6 N& A1 X+ l( Q/ B7 j
8 l0 G: g2 }. N1 ?* g4 }0 Fئالاھىدىلىكى:قاننىڭ ھاسىل بۇلۇشىنى ئىلگىرى سۇرۇپ قاندىكى قەنىت مىقدارىنى
6 x; D) ]+ \$ Y2 A4 bتوۋەنلىتىدۇ راكنىڭ ئاكدىنى ئالىدۇ.
% }8 f# ^; N. t
ئەسكەرتىش:مايدا پىشۇرغاندا ياخشى پىشماي قالسا زەھەرلىنىپ قىلىش ئىھتىمالى بار
, _1 x# s6 Q1 I