خام ماتىريالى: قارا قېرىنقۇلاق ،تۇخۇم ئۇچ دانە،غول پىياز، ،زەنجىۋىل
" M7 `% Q7 O1 i7 ~5 a! N1 T$ f
. X' H2 F4 ~/ _3 v# V3 g, S3 V
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز، كۈنجۈت يېغى
5 R+ c! W- E. F% j, T+ ?: ]تەييارلاش ئۇسۇلى: قارا قېرىنقۇلاقنى سۇغا چىلاپ يۇمشىتىمىز،تۇخۇمنى بىر قاچىغا چېقىپ مايدا پۇشۇرۇپ تەييارلايمىز،غول پىياز،سامساق،زەنجىۋىللەرنى ئۇششاق توغرايمىز.
$ _8 A1 j! H3 m' i$ D6 e7 o
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا مۇۋاپىق ماي قۇيۇپ ماي بوش قىزىغانداغولپىياز، زەنجىۋىلنى سېلىپ قورۇپ خوش پۇراق چىققاندا قارا قېرىنقۇلاق بىلەن تۇخۇمنى سېلىپ قورۇپ (قورۇش جەريانىدا دىققەت قىلىڭ تۇخۇم بەك ئېزىلىپ كەتمىسۇن)ئازراق سۇ قۇيۇپ تۇز
" W* A+ b2 l% O9 s
سېلىپ ئىككى ئۆرۈپ تەمىنى تېتىپ ئازراق كۈنجۈت يېغى بىرىپ تەخسىگە ئالىمىز.
5 v* E! k6 k$ E! I+ k' M