ئائىلىلەردە زەپە چاي تەييارلاش
- N7 T0 }: s* Y/ Z& G9 [/ U0 L( Zئاساسىي ماتىرياللار
5 G8 K4 W& R5 C& ]" V4 T+ S1. 0.4گىرام زەپە، 2. 3تال بۇغا مۈڭگۈزى 3. 3گىرام زەپە خەمىگى 4. 3گىرام لاچىن دانە 5. 80گىرام سىرىق ناۋات 6. 1كىلوگىرام سوغۇق سۇ
9 u- r0 c' S$ t8 C8 `
6 r! P- x( d+ Tتەييارلاش ئۇسۇلى:( `3 }2 z0 Y# O7 T. i) g3 N
1. 1كىلوەىرام سوغۇق سۇنى قازانغا قۇيۇپ ئۇنىڭغا زەپەنى سىالىمىز ئاندىن تەييارلىغان سىرىق ناۋاتنى سىلىپ تەكشى قاينىتىپ تەييارلايمىز،
) b( y/ K' l5 `2 A3 t5 F4 ?$ ~2. قايناپ بولغاندىن كىيىن زەپە چاينى ئىلىشتىن بىر ۋە 2مىنۇتتىن بۇرۇن بۇغا مۈڭگۈزى زەپە خەمىگى قاتارلىقلارنى سىلىپ بىر ئاز قاينىنتىپ تەييارلايمىز،
2 i! E2 S. p& l$ j2 [3. تەييار بولغان زەپە چاينى چاي چاينىگىگە ئىلىشتىن بۇرۇن ئۇنۇڭغا لاچىن دانىنى سىلىپ چاينى قۇيۇپ تەييارلايمىز.
3 a# {# z: E2 W8 J4. تەييار بولغان زەپە چاينى 3ۋە5مىنۇتتىن كىيىن ئوزىمىز تەمىگە قاراپ ھەسەل قوشۇپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ
! I/ p* u8 a3 E
& P$ n0 X- }/ l' ^# T2 Mتەبىھىتى:
) c) i+ T3 D5 cئوت ئىسسىق
- Y1 _7 u( I+ k1 Y ; S0 w4 ?- ?0 `5 X5 I& t
/ |) O* h5 |0 ]. I! g; B