. @% C, j+ k: K s/ d+ j* T; r
8 r5 u( |) U: U
تەبىئىي ئۆسۈملۈك تۈردىكى تەم تەڭشىگۈچلەر،مەسلەن:كاۋاۋىچىن قوۋزاقدارچىن،شاكال بەدىيان قاتارلىقلارنىڭ تەركىبىدە مەلۇم مىقتاردە پۇراقلىق ماددىلار بولغاچقا ئادەتتە خۇش پۇراق بولىدۇ.
, y2 L% l4 @: h1 ^% s' l( A' b
پىششىقلاپ ئىشلەنگەن تەم تەڭشىگۈچلەر ئوزۇقلىنىشنى كۈچەيتىش،يېمەكلىكلەرنىڭ تەم ۋە پۇرقىنى تاخشىلاپ غەيرى پۇراقنى يوقىتىش، يېمەكلىكلەرنىڭ سۈپىتى ۋە رەڭگىنى ياخشىلاش ھەمدە ئورگانىزىمنىڭ كىسلاتا-ئىشقارلىقىنى تەڭشەش قاتارلىق خۇسۇسىيەتلەرگە ئىگە.لىكىن،ئۇنى ئىشلەتكەندە مىقدارى مۇۋاپىق بولۇش كىرەك.
9 E- [" z% Q2 H I* K' I9 jياغلار ئاساسلىقى ئۈسۈملۈكلەرنىڭ ئۇرىقى ۋە ھايۋانات ياغلىرىدىن كىلىدۇ.تەم تەڭشىگۈچ يېمەكلىكنىڭ تەمىنى تەڭشەپلا قالماستىن،يەنە سۈپىتىنى ياخشىلاپ،بەدەننىڭ يېمەكلىكلەرنى سۈمۈرىشىنى تېزلىتىدۇ.
7 ]7 y6 z* y1 @& @. a
ياغ تەركىبىدە ياغ كىسلاتاسى ۋە ۋىتامىنE قاتارلىقلار بولۇپ،مۇۋاپىق مىقتاردا ئىستېمال قىلىنسا،تۈرلۈك كېسەللىكلەرنىڭ،جۈملىدىن يۈرەك قان تومۇر كېسەللىكلىرىنىڭ‹بۇنىڭدا ئاساسلىقى ئۆسۈملۈك يېغى كۆزدە تۇتۇلدۇ›ئۈنۈملۈك ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ