2 G# W( ?" U6 |7 j2 f" Q: D
گۆش-كۈندىلىك تۇرمىشىمىزدا كۆپيېيىلدىغان يېمەكلىرىمىزنىڭ بىرى بولۇپ،ئۇنىڭ تەركىنىدە ئاقسىل،ياغ قەنىت كاربون -سۇ بىرىكمىلكىرى،كالتىسىي،فوسفور،تۆمۈر قاتارلىق مىنېرال ماددىلار ۋە بىر نەچچە خىل ۋىتامىن،خولېستېرىن قاتارلىق ئورگانىزىم ئۈچۈن زۆرۈر بولغان ئوزۇقلۇق ماددىلار مول.
' h8 |3 v! O3 ^/ r* w Q
شۇڭا،گۆش ۋەگۆش تۈردىكى يېمەكلىكلەرنى مۇۋاپىق مىقتاردا ۋە ئۇزاق مەزگىل يەپ بەرگەندە ئورگانىزىمنى قۇۋەتلەپ،بەدەننىڭ ئىممۇنىتېت كۈھىنى ئاشۇرۇپ،تۈرلۈك كېسەللىكلەرنىڭ ئالدىنى ئالغىلى،شۇنىڭدەك ھاياتلىقنى زۆرۈر ئوزۇقلۇق بىلەن تەمىنلىگىلى بولىدۇ،لېكىن،شۇنىڭغىمۇ دىققەت قىلىش كىرەك،دائىم ياغلىق گۆشلەرنى يىگەندە،قان تومۇرلاردا چۆكمە ھاسىل قىلىپ،قان تومۇرلارنى قاتۇردۇ،قان تەركىبىدىكى ياغنى كۆپەيتىئۋىتىدۇ ۋە قان تومۇرلاردا توسالغۇ پەيدا قىلىدۇ،ئادەمنى سەمىرتىۋىتىدۇ،شۇڭا گۆش يىيىشتە يېمەك-ئىچمەك ئادىتى ۋە قانونىيىتىگە رىئايە قىلىپ،گۆشنى باشقا يېمەكلىكلەر،جۈملىدىن،كۆكتاتلار بىلەن ئارلاشتۇرۇپ يىگەندىللا ساغلاملىققا كاپالەتلىك قىلغىلى بولىدۇ.