خام ماتىريالى:قوي گۆشى،سەۋزە،پىياز، گۈرۈچ ،سۇ يېغى ،يىمىش،نۇقۇت،گۇلە
" `9 Z; w0 E2 H$ [' f. t- a
, C& Q9 W; { v. tتەم خۇرۇچلىرى:تۇز،ئاق شېكەر،زىرە
. R6 ?7 e* \$ g; O% Sتەييارلاش ئۇسۇلى:گۆشنى گۇلە چوڭلىىقتا پارچىلۋالىمىز.سەۋزىنى پاكىز ئادالاپ تەكشى قەلەمچە قىلىمىز ، پىيازنى يالپاق توغرايمىز.
3 @! \. K! Z$ C' P# X
u/ N: M" T' j8 ^
_5 Y. |/ J! P* ^2 b
$ Q3 L8 \1 Q% H4 o
) l' [$ A- @/ ^$ z' u3 `گۇرۇچنى 3~5قېتىم پاكىز يۇيۇپ ئىلمان سۇغا چىلاپ قۇيىمىز.
: R2 f$ ~# u6 ?7 Z
/ q$ X0 T% O7 C$ ~1 `9 q& \
پىشۇرۇش ئۇسۇلى:قازانغا مۇۋاپىق مىقداردا(ئۇچ چىنە گۇرۇچكە بىر چىنە سۇماي ئولچەم قىلىنىدۇ ) ماي قۇيۇپ چۈچىگەندە ئوبدان داغلاپ ، ( چوڭراق قوشۇقتا بىر قوشۇق قوي ماي ئارلاشتۇرساق تېخىمۇ ياخشى ) گۆشنى سالىمىز ، گۆش قىزارغاندا پىيازنى سېلىپ سارغايغىچە قورۇپ ، ( مۇۋاپىق مىقداردا تۇز سېلىپ ) توغرالغان سەۋزىنى سېلىپ قورۇيمىز ، سۈيى پۈتۈنلەي تۈگىگەندە سۇ قۇيۇپ ، ( ئادەتتە بىر چىنە گۈرۈچكە بىر چىنە سۇ ئۆلچەم قىلىنىدۇ ، گۈرۈچنىڭ سۇ يىيىش ئەھۋالىغا قاراپ تەڭشىلىدۇ ) سۈيى پىشقىچە قاينىتىمىز ، ئاندىن تۇزىنى تەڭشەپ ( تۇزى سەل ئۆتۈپرەك كەلسە ياخشى ) قازاننىڭ قاينىشىنى نۇرماللاشتۇرۇپ ( سەۋزە ئاستىغا چۆككەندە )سەۋزە ئۇستىگە ئاق شېكەر سېلىپ بۇلۇپ ، گۈرۈچنى يەڭگىل سالىمىز ، ئوتنى كۈچەيتىپ قازاننى تەكشى قاينىتىپ ، سۈيى تۈگەشكە ئاز قالغاندا ، كاپكىرنى سەۋزىگە يەتكۈزمەي سېلىپ گۈرۈچنى بىر قېتىم ئۆرۈپ ، ئوتتۇراھال ئوتتا 2-3 مىنۇت قايناتقاندىن كىيىن سۈيى پۈتۈنلەي تۈگىگەندە ئاشنى قازاننىڭ ئوتتۇرسىغا يىغىپ چۇكا سانچىيمىز ، ئۈستىگە سوققان زېرە سېپىپ دۇملەيمىز. 10 مىنۇتتىن كىيىن ئوت كۈچىنى تېخىمۇ تۆۋەن ھالەتكە ئەكىلىپ يىمىش،نۇقۇت،گۇلە يەنە 20 مىنۇت دەم يىگۈزگەندىن كىيىن ئاچساق ئاش كۆيۈپ كەتمەي ياخشى پىشىدۇ ، پىشقان پولونى گۆشنى ئېلىۋىتىپ تۇرۇپ ياخشى ئارلاشتۇرۇپ تەخسىلەرگە ئۇسسىساق بولىدۇ .
7 Q: m: r) q+ K3 b5 K' I- g
; ^2 s) Q$ x. x
P: ]0 t. z7 A
& n5 U6 |% P; m% ]& Iئالاھىدىلىكى: پولونىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى يۇقۇرى، تەبىئىتى ئىسسىق، قۈۋەتلىك، كۈچلۈك، قويۇق تاماق بولۇپ، بەدەندىكى خورىغان ئېنىرگىيىلەرنى ۋە ئادەم بەدىنىگە زۆرۈل بولغان ھەر خىل ۋىتامىنلارنى تولۇقلايدۇ.
. i6 E2 n3 Y3 Y- G% k+ c& R+ V1 Lئەسكەرتىش : گۇرۇچكە چوكا سانجىغاندا قازاننىڭ تىگىگە چۇكا تەككۇزىشتىن ساقلىنىڭ!
) w# _" u0 O& C. t6 b3 P4 @$ K+ y% S
ئىسسىق مىجەزلىك كىشىلەر ھەر خىل سوغۇق سەيلەرنى قوشۇپ ئىستىمال قىلىشى كېرەك
: V3 d0 n# p6 {1 R- ^' G `