ئائىلىلەردە ئېتىلىدىغان گۆش پولو
7 L9 W0 _, [& K+ L: Q/ H
خام ماتىريالى:قوي گۆشى،سەۋزە،پىياز، گۈرۈچ ،سۇ يېغى
6 i# [2 G9 T: o, s3 S$ D
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،ئاق شېكەر،زىرە
$ w8 A) V7 ?% U( Y$ i+ @+ N" W
تەييارلاش ئۇسۇلى:گۆشنى مۇۋاپىق چوڭلىىقتا پارچىلۋالىمىز.سەۋزىنى پاكىز ئادالاپ تەكشى قەلەمچە قىلىمىز ،
! g8 l( k; a7 e [پىيازنى يالپاق توغرايمىز. گۇرۇچنى 3~5قېتىم پاكىز يۇيۇپ ئىلمان سۇغا چىلاپ قۇيىمىز.
; G: W! d7 ?5 w0 @! a
8 I! ~" v" O: d& Q
8 Z7 v1 L$ A4 M
2 ~, t: W' G; n( f5 S" {
1 _' z6 j/ s$ U+ r5 N- ~4 a8 Gپىشۇرۇش ئۇسۇلى:قازانغامۇۋاپىق مىقداردا(ئۇچ چىنە گۇرۇچكە بىر چىنە سۇماي ئولچەم قىلىنىدۇ ) ماي قۇيۇپ چۈچىگەندە ئوبدان داغلاپ ، ( چوڭراق قوشۇقتا بىر قوشۇق قوي ماي ئارلاشتۇرساق تېخىمۇ ياخشى ) گۆشنى سالىمىز ، گۆش قىزارغاندا پىيازنى سېلىپ سارغايغىچە قورۇپ ، ( مۇۋاپىق مىقداردا تۇز سېلىپ ) توغرالغان سەۋزىنى سېلىپ قورۇيمىز ، سۈيى پۈتۈنلەي تۈگىگەندە سۇ قۇيۇپ ، ( ئادەتتە بىر چىنە گۈرۈچكە بىر چىنە سۇ ئۆلچەم قىلىنىدۇ ، گۈرۈچنىڭ سۇ يىيىش ئەھۋالىغا قاراپ تەڭشىلىدۇ ) سۈيى پىشقىچە قاينىتىمىز ، ئاندىن تۇزىنى تەڭشەپ ( تۇزى سەل ئۆتۈپرەك كەلسە ياخشى ) قازاننىڭ قاينىشىنى نۇرماللاشتۇرۇپ ( سەۋزە ئاستىغا چۆككەندە )سەزە ئۇستىگە ئاق شېكەر سېلىپ بۇلۇپ ، گۈرۈچنى يەڭگىل سالىمىز ، ئوتنى كۈچەيتىپ قازاننى تەكشى قاينىتىپ ، سۈيى تۈگەشكە ئاز قالغاندا ، كاپكىرنى سەۋزىگە يەتكۈزمەي سېلىپ گۈرۈچنى بىر قېتىم ئۆرۈپ ، ئوتتۇراھال ئوتتا 2-3 مىنۇت قايناتقاندىن كىيىن سۈيى پۈتۈنلەي تۈگىگەندە ئاشنى قازاننىڭ ئوتتۇرسىغا يىغىپ چۇكا سانچىيمىز ، ئۈستىگە سوققان زېرە سېپىپ دۇملەيمىز. 10 مىنۇتتىن كىيىن ئوت كۈچىنى تېخىمۇ تۆۋەن ھالەتكە ئەكىلىپ يەنە 20 مىنۇت دەم يىگۈزگەندىن كىيىن ئاچساق ئاش كۆيۈپ كەتمەي ياخشى پىشىدۇ ، پىشقان پولونى گۆشنى ئېلىۋىتىپ تۇرۇپ ياخشى ئارلاشتۇرۇپ تەخسىلەرگە ئۇسسىساق بولىدۇ .
& N* Z$ k& g1 y/ `& m5 k, }
* } j2 l2 h8 s% A
ئالاھىدىلىكى: پولونىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى يۇقۇرى، تەبىئىتى ئىسسىق، قۈۋەتلىك، كۈچلۈك، قويۇق تاماق بولۇپ، بەدەندىكى خورىغان ئېنىرگىيىلەرنى ۋە ئادەم بەدىنىگە زۆرۈل بولغان ھەر خىل ۋىتامىنلارنى تولۇقلايدۇ.
; L- B6 k U. K+ y: f1 ]- c& i
ئەسكەرتىش : گۇرۇچكە چوكا سانجىغاندا قازاننىڭ تىگىگە چۇكا تەككۇزىشتىن ساقلىنىڭ!
' z- k5 y& x1 q. c: Y$ Q7 W ئىسسىق مىجەزلىك كىشىلەر ھەر خىل سوغۇق سەيلەرنى قوشۇپ ئىستىمال قىلىشى كېرەك
+ {0 j0 y1 S; |* N& \+ a" ]: a
$ H8 V5 g% q. J) z3 l. s! |
- U0 W% Q: _6 \! |) b% D