ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى

 پارول قايتۇرىۋېلىش
 تىزىملىتىڭ
كۆرۈش: 3267|ئىنكاس: 1

ئۇزۇقلۇق ماددىلار ۋە ئورگانىزىم

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

13

تېما

21

يازما

95

جۇغلانما

رەسمىي ئەزا

Rank: 2

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نومۇرى: 164
يازما سانى:
21
تىللا:
74
تۆھپە:
0
جەۋھەر يازما:
0
توردا:
7 سائەت
ئاخىرقى زىيارەت:

2015-6-7
QQ
a5bdca08xd3c5961c1380&690.jpg
) s+ U9 H( n# x0 u5 |بىز كۈندە بىر نەچچە قېتىم ئۇزۇقلىنىمىز،كۈندىلىك خىزمەت،ئەمگەك ئۆگىنىش ۋە باشقا پائالىيەتلەر ئۈچۇن سەرپ قىلىدىغان قۇۋەت (ئېنىرگىيە)بىز ئىستىمال قىلغان ئۇزۇقلۇقلاردىن كېلىدۇ .سانلىق مەلۇماتلاردىن قارىغاندا ،بىرئادەم پۈتكۇل ئۆمرىدە ئۆزئېغىرلىقىدىن 1000~1500ھەسسە ئارتۇق يىمەكلىكنى يەپ بولىدىكەن ئۇزۇقلۇق بەدەننى پەقەت قۇۋۋەت بىلەن تەمىنلەپلا قالماي يەنە ئورگانىزىمنىڭ ماددا ئالمىشىش جەريانىنى مۇۋاپىق ۋە زۆرۈر ماددىلا بىلەن تەمىنلەپ ،بەدەندىكى ھەرقايسى ئەزالارنىڭ تۇقۇلما ۋە ھۈجەيرىلىرىنى نورمال ئۆسۈش ۋە تەرەققىي قىلىش كاپالىتىگە ئىگە قىلىدۇ ئادەم مۇۋاپىق ئۇزۇقلانمىسا تېنى ئاجىز ئورۇق بولۇپلا قالماستىن ،بەلكى ئەقلىي ۋە جىسمانىي قابىلىيتىمۇ تۆۋەنلەپ كىتىدۇ ،بەدەننىڭ ھەرقايسى ئەزالىرىدا تۈرلۇك كېسەللىكلەرنى پەيدا قىلىدۇ ھەتتا ئادەمنىڭ ھاياتىغا خەۋپ يەتكۈزىدۇ. بۇلار بەدەننىڭ ئېھتىياجلىق ئوزۇقلۇق ماددىلارغا ئېرشەلمەسلىكىدىن ،نۇرمال پائالىيەت ۋە ماددا ئالمىشىشنىڭ بۇزۇلغانلىقىدىن بولىدۇ.
" H+ G3 `2 S% x5 @+ [ يېمەكلىكلەر يېيىلگەندە ئېغىز بوشلۇقىدىكى شۆلگەي بەزلىرى سۇيۇقلۇق ئىشلەپچىقىرىدۇ.چىش چايناپ يۇمشىتىپ بەرسە،شۆلگەي سۇيۇقلۇقى نەملەشتۈرۈپ يۇتۇشقا ئاسانلىق تۇغدۇرۇپ بېرىدۇ.يېمەكلىكلەر ئاشقازانغا كىرگەندە،ئاشقازان سۇيۇقلۇق ئىشلەپچىقىرىپ،تاماقنىڭ ھەزىم بولىشىغا ياردەم بېرىدۇ.تاماق ئاشقازاندا ئۈچ سائەتتىن سەككىز سائەتكىچە تۇرىدۇ.بۇ جەرياندا يېمەكلىكلەردىكى ئوزۇقلۇق ماددىلار سۈمۈرلۈپ بولىدۇ.قالغان قىسمى چوڭ ئۈچەيدە گەندە بولۇپ شەكىللىنىدۇ ۋە ئۈچەيلەرنىڭ ھەرىكىتى ئارقىلىق بەدەن سىرتىغا چىقىرىلىدۇ.. z7 I  ^  v* f8 U( V& p
ئوزۇقلۇقلارنىڭ ئادەمنىڭ ھاياتلىق پائالىيىتى ئۈچۈنلا زۆرۈر بولۇپ قالماستىن، بەلكى ھامىلىنىڭ ساغلام ئۆسۈپ يېتىلىشى ۋە ئەقىل جەھەتتىن تەرەققى قىلشىدىمۇ مۇھىم رول ئوينايدۇ.9 F+ Q- g5 ?$ T) g4 I0 H6 L* K
ئوزۇقلۇقلارنىڭ شىپالىق رولىمۇ بار.خەلقىمىز ئۆزىنىڭ باي تۇرمۇش تەجىرىبىسى ئارقىلىق ئوزۇقلۇقلارنىڭ شىپالىق رولىدىن تولۇق پايدىلنىپ كەلگەن.مەسلەن:زۇكام بولۇپ قالغاندا سامساق سېلىپ ئەتكەن شوۋىگۈرۈچ ئىچىش ،قىززىپ قالغاندا شوۋگۈرۈچكە قارىئۆرۈك سېلىپ ئىچىش ،بەدەننىڭ سوغۇقى ئېشىپ كەتسە ھالۋا ئېتىپ يېيىش،كاۋاپ يېيىش ،ئىسسىقى ئېشىپ كەتكەن ئىشتىھاسى تۇتۇلۇپ قالغاندا لەڭپۇڭ يېيىش،قوي يېغىدا ئەتكەن پولۇ يېگەندە قېتىق ئىچىش.....قاتارلىق ئىشلارنىڭ ھەممىسى خەلقىمىزنىڭ بۇرۇندىنلا ئوزۇقلىنىشىنىڭ شىپالىق رولىنى تونۇپ يەتكەنلىكى ۋە ھەر خىل يېمەكلىكلەرنىڭ بەدەندە پەيدا قىلىدىغان ھەر خىل ئۆگىرىشلىرىنىمۇ تولۇق كۆزەتكەنلىكىنىڭ دەلىلىدۇر.
( l  K- s% U5 c, r/ j0 B6 b2 a5 ?بىز ئىستېمال قىلىدىغان ئوزۇقلۇقلار ئاساسەن ئۆسۈملۈك ۋە ھايۋانات مەھسۇلاتلىرىدىن ئىبارەت بولۇپ،ئۇلارنىڭ تۈرى،رەڭگى، تەمى ئوخشاشمايدۇ.ئەمما،ئۇلارنىڭ ھەممىسى مىقدارى ئوخشاشمىغان نىسبەتتىكى ئاقسىل،ياغ،قەنىت،ۋىتامىنلار،بەزى مىنېرال ماددىلار ۋە سۇدىن تەركىب تاپقان.بۇلارنىڭ ھەممىسى بەدەن ئۈچۈن كەم بولسا بولمايدىغان دەرىجىدە مۇھىم ئەھمىيەتكە ئىگە.6 N/ r" `& h( M# A' `) M9 G; z

ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ئاپتورنىڭ نادىر تېمىلىرى
  • تېخىچە نادىر تېما يازمىغان ئوخشايدۇ ...

10

تېما

69

يازما

5821

جۇغلانما

ئالاھىدە باشقۇرغۇچى

Rank: 8Rank: 8

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نومۇرى: 34
يازما سانى:
69
تىللا:
5283
تۆھپە:
129
جەۋھەر يازما:
0
توردا:
31 سائەت
ئاخىرقى زىيارەت:

2016-9-26

ئاكتىپ يېڭى ئەزاھەركەتچان ئەزاقىزغىن ئەزاتېما ماھىرىپەخىرلىك ئەزاپىشقەدەم ئەزا

QQ
ۋاقتى: 2015-6-2 09:43:35 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ياخشى ئىزدىنىش

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

QQ|يانفون|قاماقخانا|ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى ( 新ICP备09002636号

GMT+8, 2017-1-3 02:24 , Processed in 0.291019 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش