6 h2 y/ o. s' l2 xئادەم زۇكام بولغاندا ياغلىق يېمەكلىكلەرنى يېمىگەن ياخشى، چۈنكى ئادەم زۇكام بولغاندا ھەزىم قىلىش سۇيۇقلۇقى ئازىيىپ، يېمەكلىك ئاسان ھەزىم بولمايدۇ، ئەڭ ياخشىسى ئاقسىللىق يېمەكلىك، بولسا تۇخۇم يېگەن، سۈت ئىچكەن ياخشى. كاربون سۇ بىرىكمىسى مول يېمەكلىكلەر زۇكام بولۇپ قىزىپ قالغاندا يېيىشكە بولىدىغان يېمەكلىك، تاۋۇز، ئالما، تاغ شاپتۇلى ۋە ئاپلېسىندا كاربون سۇ بىرىكىمىسى مول، ناۋادا ئۇنى گال ئاغرىپ يېيىلمىسە، سىقىپ شەربىتىنى ئىچسىمۇ بولىدۇ، گال ئىششىپ كەتسە گۈلسامساق، ئالقات ئومىچىدىن باشقا، گۈلسامساق سۈيى، يۇمران شېكەر قومۇشىمۇ باب كېلىدۇ.
; v" x1 S9 H; E
دوختۇرلار مۇنداق دېيىشتى:«قىزىتما ئۆرلەپ تەر كۆپ چىققاندا ئادەم يېمەك-ئىچمەكتىن ئۆزىنى تارتسا، بەدەننىڭ ئېلېكتىرولىت تەرتىپى قالايمىقانلىشىپ كېتىدۇ، ھېچبولمىغاندا ئازراق تاۋۇز يېسە ياكى تاۋۇز سۈيى ئىچسە قىزىتما يېنىپ، بەدەنگە سۇ تولۇقلاش ۋە ئىششىقنى ياندۇرۇش مەقستىگە يەتكىلى بولىدۇ