خام ماتىريالى: پۇرچاق ئۇيۇتمىسى ،قىزىلمۇچ، مايلىق يېسۋېلەك، غولپىيازمايسىسى ،قارقېرىنقۇلاق، سامساق ،زەنجىۋىل.
: f6 m& [3 C1 d
. x" F% i" d& c8 Sتەم خۇرۇچلىرى: تۇز. تېتىتقۇ. تۇخۇتەم جەۋھىرى ئاق شېكەر ،ئاچچىقسۇ.
' n: I: K$ c' i5 d) U2 _
! J; y$ X% k# Q6 }" L( ~
ئاقمۇچ،كىراخمال ،قىزىلمۇچ چانالمىسى
N8 o# @! H1 [, T5 G# P
تەييارلاش ئۇسۇلى: پۇرچاق ئۇيۇتمىسى يالپاق خىچ شەكلىدە قىلىپ توغراپ سۇدا بىر قاينىتىپ مايدا داغلاپ ئېلۋالىمىز .
; k1 X+ Q( Z$ o/ I2 M
كوكتاتلارنى پاكىز يۇيۇپ تەكشى توغرىۋالىمىز، غولپىيازمايسىسى، سامساق ،زەنجىۋىلەرنى ئۇششاق توغرىۋالىمىز.
0 t% B: ^: Z! p! u) P3 R
تەييارلاش ئۇسۇلى: قازان ياغ قۇشۇپ قىززىغاندا سامساق ،قىزىلمۇچ چانالمىسى،زەنجىۋىلەرنى نى سېلىپ بوش ئوتتا قورۇيمىز .ئارقىدىن قىزىلمۇچ، مايلىق يېسۋېلەك، غولپىيازمايسىسى ،قارقېرىنقۇلاق سېلىپ قورۇپ تۇز. تېتىتقۇ. تۇخۇتەم جەۋھىرى ئاق شېكەر ،ئاچچىقسۇ
0 c: x [3 I+ Q: @( Aئاقمۇچ سېلىپ تەمىنى تەڭشەپ ئاندىن ھۆل كىراخمال بىرىپ تۈز تەمىنى تېتىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ.
+ C& J! m2 d$ D! ^1 A/ _
) I* M; b- R: p- Y9 E. j
ئالاھىدىلىكى:دۇفۇ(پۇرچاق ئۇيۇتمىسى) كالتسي تۇلۇقلاش كىسەللىكنىڭ ئالدىنى ئېلىش ئۈنۈمى ناھايتى يۇقىرى ئەگەردۇفۇدىن ئۈنۈملىك پايدىلانماقچى بولسىڭىز ئۇنڭغا ماس تۈردىكىلەرنى تالىيالىشىمىز كىرەك دۇفۇغا ئازمىقداردا گۆش ،تۇخۇم قۇشقاندا ئاقسىلنىڭ سۈمۈرلىشى تېخىمۇ ياخشى بۇلىدۇ كالىتسي تۇلۇقلاش ئۈنۈمى بولسا جىگەر تۇخۇم سېرقىدىن كۆپرەك ئۈنۈمگە ئىگە.