ئاساسى ماتىريال : بالا يىسىۋەلەك < 娃娃菜 >
5 T! x# ^( b `$ J. R$ z
0 M. E8 W! M/ e. D+ W b
قوشۇمچە : سامساق، ئالما، تۇز، شىكەر ،ئاق ئاچچىق سۇ ، ئۇۋاقمۇچ، سامساقلىق مۇچ قىيامى،
4 v) m% V# S5 } `7 H0 X q9 m
- C% v5 J7 W/ U
7 _) {2 ~2 x/ d) [' i0 M
$ T1 c) u! d# k4 j( A; g
ئىشلەش ئۇسۇلى: يىسىۋەلەكنى پاكىز يۇيۇپ ،سۈيىنى ساقىتىپ ئۇزۇنسىغا 4 پارچە قىلىپ توغرايمىز
" d) h/ L0 T* w$ ]" X6 ^% j
ئالمىنى ئاقلاپ ئۇرۇقچىللىرىنى چىقىرىپ توغرايمىز، سامساقنى ئاقلاپ تەييارلايمىز،
5 L. X8 o+ W$ T0 Z) a6 c6 @
يىسىۋەلەكنىڭ سۈيى ساقىپ بولغاندا سۇلياۋ قاچىغا بىر رەت تىزىپ ئۈستىگە تۇز سىپىمىز، ۋە بىر قۇر سامساقلىق مۇچ قىيامى بىرىمىز
$ ~2 t& Z3 r. } v
شۇنداق داۋاملاشتۇرۇپ يىسىۋەلەكنى تۇزلاپ بوپ ، ئالما ، سامساقنى مىۋە ئىزىش ماشىنىسىدا ئىزىپ قىيام قىلىپ جاۋۇرغا تۆكۈپ
# O* g3 q# l1 bئۈستىگە شىكەر، ئۇۋاق مۇچ ، سېلىپ ئاق ئاچىق سۇ قۇيۇپ راسا قوچۇپ شىكىرى ئىرىگەندە، تۇز ، سامساقلىق مۇچ قىيامى بىرىپ تەييار قىلىۋالغان
. \' [3 Z" g0 J8 d
يىسىۋەلەك ئۈستىگە قۇيىمىزدە ئاستا ئىككى تەرىپىدىن قولىمىز بىلەن قۇيغان قىيامنى قات - قېتىغا سىڭدۈرىمىز دە
G1 A U* E( u! z. q
ئىككى كۈن ئاغزىنى ھىم ئىتىپ سالقىن جايغا قويۇپ ئۈچۈنچى كۈنى ئىستىمال قىلساق بولىدۇ،
% W5 F/ T7 H' G6 B, C/ k+ h5 Z( y [
2 r% t; U0 H, U0 F+ @
+ V7 `) k: q# w# V
. {5 ^- y0 b: l3 t" |0 d+ k5 Dئالاھىدىلىكى : تۇتۇلۇپ قالغان ئىشتاھانى ئېچىش،
; B" [8 h9 D# k
ئەسكەرتىش : ئىشلەش ئۆلچىمى 5-6 بولاق يىسىۋەللەككە 250 گىرام ئاقلانغان سامساق ، 6 دانە ئالما ، 1 پوتۇلكا ئاق ئاچىق سۇ ، 200 گىرام ئۇۋاق مۇچ،
: A; e' |! t, V) Z% ]/ L2 o8 M
3 قۇتا سامساقلىق مۇچ قىيامى ، 300 گىرام شىكەر ، تۇزىنى ئىستىمالىڭىزغا قاراپ ئىشلىتىڭ!!!!!