خام ماتېرىيالى :پۇرچاق ئۇيۇتمىسى،گۆش،سۇماي , قىزىلمۇچ ,كۆكمۇچ ،چېچكسەي ،غولپىياز،سامساق،زەنجىۋىل،كىراخمال.
) Q$ a1 C, K/ S% D
( T/ H5 p: x4 k t5 Qتەم خۇرۇچلىرى: تۇز، تېتىقۇ ،كاۋاۋىچىن،ئاقمۇچ ،ئاق شېكەر ، قىزىلمۇچ چانالمىسى ،
E; h; u( v @4 d2 Q0 `* Y8 u
تەييارلاش ئۇسۇلى:گۆشنى يالپاق توغرىۋالىمىز.پۇرچاق ئۇيۇتمىسى ، قىزىلمۇچ ،كۆكمۇچ ،چاقماق چاسا شەكىلدە توغرايمىز غولپىياز، زەنجىۋىل سامساقلارنى ئۇششاق توغرايمىز،چېچەكسەينى ئۈگىسى بۇيىچە پارچىلىۋالىمىز.ئاندىن قازانغا سۇ قۇيۇپ چېچەكسەينى سېلىپ ئىككى مىنۇت قاينىتىپ سۇزۋالىمىز .پۇرچاق ئۇيۇتمىسىنى سۇدا قاينىتىپ ئېلۋالساقمۇ ياغدىن ئوتكۇزۋالساقمۇ بولىدۇ.
! N' I3 v# L. x" s% C) X0 I
( A9 T4 t( s8 x* mقورۇش ئۇسۇلى: قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ قىزىغاندا گۆشنى سېلىپ قۇرۇپ غولپىياز،سامساق،زەنجىۋىل ،يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ ، سېلىپ قۇرۇپ ماش ئۇيۇتمىسى ، قىزىلمۇچ ،كۆكمۇچ سېلىپ تۇز سېلىپ ئازراق سۇقۇيۇپ قۇرۇپ تۇز تەمىنى تېتىپ كاۋاۋىچىن ئاقمۇچ،ئاق شېكەر ،سۇيۇقلاندۇرۇلغان كىراخمال بېرىپ قۇيۇقلاشقاندا چېچەكسەي تىزىلغان تەخسىگەئۇسۇپ ئىستېمال قىلساق بولىدۇ .
$ V4 ?9 |3 S4 \" j. A, w![]()