ساغلاملىق ئەڭگۈشتەرلىرىنىڭ بىرى نەشپۈت

مۇتەخىسسلەرنىڭ بايقىشىچە تاماقتىن كېيىن نەشپۈت يەپ بەرگەندە ياكى بىر ئىستاكان ئىسسىق نەشپۈت شەربىتى ئىچىپ بەرگەندە بەدەندىكى يىغىلىپ قالغان راك كەلتۈرۈپ چىقارغۇچى ھۈجەيرە ماددىلىرىنى تازىلاشقا پايدىسى بار ئىكەن. تەكشۈرۈش نەتىجىسىدىن مەلۇم بولۇشىچە تاماكا چەككەندە ۋە كاۋاپ يېگەندە بەدەندە راكنى كەلتۈرۈپ چىقارغۇچى ماددا كۆپ ھالقىلىق ئاروماتىك ھىدروكاربون يىغىلىپ قالىدىكەن، بۇ ۋاقىتتا نەشپۈت يەپ بەرسە بۇ خىل ماددىنىڭ مىقدارىنى ئازلىتىش رولى بار ئىكەن، بولۇپمۇ ئىسسىق نەشپۈت شەربىتىنىڭ ئۈنۈمى تېخىمۇ ياخشى ئىكەن.
مەنبە: ساغلاملىق يېتەكچىسى تورىدىن تەرجىمە قىلىندى. بۇ يازمىنى ئاخىرىدا نەسىمى تەھرىرلىگەن. ۋاقتى 2012-8-30 11:17
|