روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 6136|ئىنكاس: 0
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

گۈزەللىكتە زەيتۇن مېيى كەم بولسا بولمايدۇ

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

4 A2 A* R4 z7 z' _) q3 G                                             گۈزەللىكتە زەيتۇن مېيى كەم بولسا بولمايدۇ+ |# K# F& G2 N; k6 e* _بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
زەيتۇن مېيى زەيتۇن مېۋىسىدىن سىقىپ چىقىرىلدىغان سۈزۈك سۇيۇقلۇق بولۇپ، سۇس سېرىق رەڭلىك بولىدۇ. ئۇ يەنە 《سۇيۇق سېرىق ئالتۇن》دەپمۇ ئاتىلىدۇ. ئۇنىڭ تەركىبىدە ۋىتامىنA، D، K، E، F لار بار. بۇلارنىڭ ھەممىسى تېرە ئاسان قوبۇل قىلىدىغان، ماينى ئېرىتىدىغان ۋىتامىنلاردۇر. زەيتۇندا ۋىتامىن E نىڭ مىقدارى ئەڭ يۇقىرى بولۇپ، ھەر 100گرام زەيتۇندا سەككىز مىللىلېتىر ۋىتامىن E بار./ x+ \. F+ [) }6 M; _9 k) x, fبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
دانىخورەكنى يوقىتىدۇ زەيتۇن جەۋھىرىنى دانىخورەك ئۇچىغا تەگكۈزۈپ قويساق، يېپىلىپ قالغان تەر تۆشۈكچىسىنى ئاچىدۇ. بۇنىڭ بىلەن تېرە مېيى تەبىئىي سىقىپ چىقىرىلىپ، دانىخورەك يۇمشايدۇـ دە، تېزلا بۇ ئاۋارىچىلىقتىن قۇتۇلغىلى بولىدۇ. ئادەتتىكى زەيتۇن مېيىمۇ دانىخورەكنى يوقىتىدۇ.
3 o  q- v" S5 i, Q0 @/ i% Hتېرىنى پارقىرىتىدۇ يۈزنى ئىلمان سۇدا پاكىز يۇيۇپ سۈرتكەندىن كېيىن پاختىنى زەيتۇن مېيىغا تەگكۈزۈپ، يۈزگە سۈرتۈپ10~15مىنۇت تۇرغۇزىمىز. كېيىن ئىسسىق ئۆتكۈزۈپ قۇرۇق لۆڭگىدە سۈرتىۋەتسەكلا بولىدۇ. يۇيۇنۇپ بولغاندىن كېيىن بىر ئىستاكان سۇغا ئازراق زەيتۇن مېيى ئارىلاشتۇرۇپ بەدەنگە سۈرۈپ، ئۇۋىلاپ بەرسەك، تېرە تېخىمۇ پارقىراق بولىدۇ.' a: d) F# Y1 I' zبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
قورۇقنى يوقىتىدۇ ئىككى تامچە زەيتۇن مېيىغا ئازراق سەبرە(ئالوي) قوشۇپ مەلھەم ياساپ يۈز تېرىسىگە سۈرتۈپ بەرگەندە، قورۇقنى سۇسلىتىدۇ ھەمدە قورۇق چۈشۈشنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ. بىر قوشۇق زەيتۇن مېيىنى ھامىلدارلىق سىزىقچىسىگە سۈرۈپ ئاستا ئۇۋىلاپ بەرسەك، ھامىلدارلىق سىزىقچىسىنى سۇسلاتقىلى ياكى يوقاتقىلى بولىدۇ.
6 h9 I* o" h, g+ d( R! f" }, |0 Vچاچنى ئاسرايدۇ بىر تال تۇخۇم سېرىقىغا مۇۋاپىق مىقداردا زەيتۇن مېيىنى ئارىلاشتۇرۇپ، مەلھەم ياساپ چاچنى پاكىز يۇيىۋەتكەندىن كېيىن، چاچقا سۈرۈپ 30مىنۇت ئەتراپىدا تۇرغۇزۇپ يۇيىۋەتكەندە، چاچ تېخىمۇ پارقىراق، ئېلاستىكىلىققا ئىگە بولىدۇ.. J6 c7 ~8 H; U0 pبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
گىرىم قىلغاندا ئىشلىتىشكە بولىدۇ گىرىم قىلغاندا، تەگلىك مېيىغا بىر - ئىككى تامچە زەيتۇن مېيىنى ئارىلاشتۇرۇپ، يۈزگە تەكشى سۈرتكەندە، تېرە تېخىمۇ پارقىراق، جانلىق كۆرىنىدۇ. گىرىمنى يۇيغاندا، پاختا پىلتكۈچكە ئىككى تامچە زەيتۇن مېيى تىمىتىپ يۈزگە سۈرتكەندە قېتىپ قالغان ياكى سۇ تەگسىمۇ چىقىپ كەتمەيدىغان رەڭلىك گىرىملەرمۇ ئاسان چىقىپ كېتىدۇ.  M3 J9 H9 R! f6 N6 ^: h2 \! Eبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
لەۋنى نەملەشتۈرىدۇ ئۇخلاشتىن ئىلگىرى لەۋنى ئىسسىق لۆڭگىدە سۈرتۈپ، پاختا پىلتىكۈچنى زەيتۇن مېيىغا تەگكۈزۈپ، لەۋگە سۈرتكەندە، ئەتسى كىشىنى تېخىمۇ جانلىق كۆرسىتىدۇ. بولۇپمۇ ھەر كۈنى لەۋلىك سۈرتىدىغانلارغا نىسبەتەن بۇ خىل لەۋنى ئاسراش ئۇسۇلى تېخىمۇ مۇھىم.
# y2 s7 h, E$ w7 O$ V* t; hئورۇقلىتىدۇ زەيتۇن مېيىدىكى ۋىتامىن E نى تېرە ئاساسەن قوبۇل قىلىدۇ. بۇنىڭ بەدەن ھالىتىنى ساقلاشقا پايدىسى بار. ئۇ يەنە ھەزىم قىلىشقا ياردەم بېرىپلا قالماي، قەۋزىيەتنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ، ئورۇقلىتىش ئۈنۈمى كۆرۈنەرلىك.  I" L/ G. H& c0 qبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
پۇتنى ئاسرايدۇ ⑴ دېڭىز تۇزى بىلەن زەيتۇن مېيىنى 2:1 نىسبەتتە تەڭشەپ، پۇتقا سۈرۈپ ئۇۋۇلاش، ئاخىرىدا قۇرۇق لۆڭگىدە سۈرتىۋېتىش كېرەك؛ ⑵ ۋازىلىنغا ئازراق زەيتۇن مېيى ئارىلاشتۇرۇپ، ھەپتىدە بىر قېتىم پۇتقا سۈرۈپ ئۇۋۇلاپ بەرسە ئۈنۈمى كۆرۈنەرلىك بولىدۇ.
) l* m& f0 r3 jزەيتۇن مېيىنى تاللاش ⑴ قاراش. ئەلا سۈپۈتلىك تەبىئىي زەيتۇن مېيى پارقىراق، سارغۇچ يېشىل رەڭلىك بولىدۇ، زەيتۇن مېيىنىڭ رەڭگى قانچىكى قېنىق بولسا سۈپىتى شۇنچە ياخشى بولىدۇ؛ ⑵ پۇراش. سۇس مېۋە پۇراقلىق، ئۆرۈك مېغىزىدەك پۇرايدىغىنى ئەڭ ياخشىسى ھېسابلىنىدۇ؛ ⑶ تېتىش. تەمى زەيتۇندەك چۈچىمەل بولىدۇ.. M3 A: Y% h; @8 {$ M' F- oبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
زەيتۇن مېيىنىڭ دىستىرلەش باسقۇچىنىڭ ئوخشىماسلىقىغا ئاساسەن دەرىجىسىمۇ ئوخشاش بولمايدۇ. ئەڭ دەسلەپ سىقىپ چىقىرىلغان زەيتۇن مېيى ئەڭ ساپ بولىدۇ.
- F$ N% r& p7 E# C' h* `' x5 J           مەنبە:تىبابەت ئۇچۇرى
4 M4 v& _- }8 b% ]1 _6 l
ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ئاپتورنىڭ نادىر تېمىلىرى
  • تېخىچە نادىر تېما يازمىغان ئوخشايدۇ ...
مۇناسىۋەتلىك نادىر تېمىلار

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

كەلگەن قەدىمىڭىزگە مەرھابا، سىز تېخى مۇنبەرگە ئەزالىق نامىڭىزدا كىرمەپسىز مۇنبەرگە كىرىڭ ياكى ئەزا بولۇڭ

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى

GMT+8, 2016-3-31 08:15

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش