ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى

 پارول قايتۇرىۋېلىش
 تىزىملىتىڭ
كۆرۈش: 9031|ئىنكاس: 0

كىراخمالنى بىلىۋېلىڭ ( 淀粉 دىيەن فېن )

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

2

تېما

9

يازما

33

جۇغلانما

يېڭى ئەزا

Rank: 1

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نومۇرى: 7
يازما سانى:
9
تىللا:
24
تۆھپە:
0
جەۋھەر يازما:
0
توردا:
1 سائەت
ئاخىرقى زىيارەت:

2014-11-7
49_64_bca98adc2111485.jpg ) i) z# e: R' k
1.   ئاتىلىشى  :  كىراخمال  خەنزۇچە  ( 淀粉   دىيەن فېن ) ، ( 生粉 شېڭ  فېن ) ، ( 团粉 تۇەن فېن )  دىگەن  ناملاردا  ئاتىلىدۇ .
. K! i; M. B, S3 d* F+ k% l9 h2.   تەبىرى   :    كراخمال كۆپلىگەن  ئۈزۈم جەنتلىرىنىڭ  قىسقىرىشى  نەتىجىسىدە  ھاسىل بولغان كۆپ قەنتلىك بىرىكمە ماددا  ،  شەكلى  ئۇندەك  يەنى  ئۇندىنمۇ يۇمشاق  بولىدۇ . پۇرچاق بىلەن تاتلىق ياڭيۇنىڭ  كراخمالى يىرىك بولىدۇ .   ئۇ  سوغ  سۇدا  ئىرىمەيدۇ .  چىلاپ  قويۇلسا  ۋاقت  ئۆتكەنسېرى  ئاستىغا  تىنىۋالىدۇ .  قىززىق سۇدا  60 سېلسىي گرادوستىن يۇقۇرى  بولغان  غۇدا  سۇ  سۈمۈرۈپ  كۆپۈشكە  باشلايدۇ . قورۇمىنىڭ  سۈيىنى سۈمۈرۈپ  قويۇقلاشتۇرىدۇ .  قورۇما  سۈيىدىكى  تەمنى ماتېريالنىڭ  يۈزىگە يېپىشتۇرۇپ  تەملىك قىلىدۇ .     ئاشپەزلىكتە  ئاساسلىقى  ، ئومۇچلاش  ، مەلھەملەش (  شىرە  بېرىش ) ، قويۇلدۇرۇش  قاتارلىق  ۋاستىلەرگە  ئىشلىتىلىدۇ .
) ^6 |% Z+ q4 k$ k& l; r% n) L3.  تۈرلىىرى :  
3 X, K  W" }/ E* |, z1)   قوناق كراخمالى (玉米淀粉Corn Starch )    بۇ  قوناق  دانبلىرىدىن  ئايرىۋېلىنىدۇ .    لېكىن  سۈپىتى  بەرەڭكە  كراخمالنىڭكىگە  يەتمەيدۇ .   I# l4 J$ @2 y. y/ u4 P) I! C5 M
2) بەرەڭكە كراخمالى  ( 太白粉Potato Starch )  بۇ  تۇراقلىق  قويۇقلاشتۇرغۇچ  بولۇپ  ، رەڭگى ئاپپاق ، يۇمشاق  ،  يالتراقلىقى يېشىلماشنىڭكىدىن  ياخشى . لېكىن  سۇ  سۈمۈرۈشچانلىقى  يېتەرسىز  .  سوغا  چىلاش  ئارقىلىق  قويۇقلاشتۇرۇش  ئۈچۈن ئىشلىتىلىدۇ . " R- i( T) n4 n5 G$ y
3)  تاتلىق بەرەڭكە ( تاتلىق ياڭيۇ ) ۆراخمالى ( 番薯粉Sweet Potato Starch ) :   بۇ  تاتلىق  ياڭيۇدىن  ئايرىۋېلىنغان كراخمال بولۇپ ،  شەكلى يىرىكرەك بولۇپ  ،  ئىسسىق سۇدا  شىلىملىق قويۇق بولىدۇ .  سۇ  سۈمۈرىشى قوناق كرا خمالىدىن ياخشى .   بۇ  جوڭگوچە  قورۇمىلارغا  كۆپ  ئىشلىتىلىدۇ .
: Z+ V. k" @$ ]# c" s) {4) پويرارىيە چاتقىلى  ( 葛粉 )   بۇ  پويرارىيە  چاتقىلىنىڭ  يەر  ئاستى  غولىدىن ئايرىۋېلىنىدۇ . بۇنىڭ  رولى  قوناق ، بەرەڭكە  كىراخمالىنىڭكى بىلەن  ئوخشاش ، لېكىن  بۇ  ئانچە  يۇقۇرى  بولمىغان  ھارارەتتىمۇ  ئېرىيدۇ .
! G1 m& d5 M( O8 r* Z5)  مانىخوت كراخمالى (  木薯粉Tapioca Flour ) يەنى   سۇ ياڭىقى  كېراخمالى دەپمۇ  ئاتىلىدۇ .  بۇ  ئاساسلىقى  تايلاند ،  نېگىرىيە  ، بىرازىلىيە دىن  چىقىدۇ .  دۆلىتىمىزگە  قىسمەن ئېمپورت قىلىنىۋاتىدۇ .  قورۇمىنى  ناھايىتى يالتراق قىلىدۇ .
* L7 g' h- f1 p4 s3 ]2 Q0 |6)  يېشىلماش ( 绿豆淀粉 ) كراخمالى .  بۇ يېشىلماشنى  سۇغا  چىلاپ ئىزىپ ،  سۈزۈپ ئېلىنىدىغان بولۇپ ،  ھۆل ، قۇرۇق 2  خىل ، ھۆلى قاتتىق  مونەك  ھالەتتە ، قۇرۇقى  يىرىك   دانچە  ھالەتتە  بولىدۇ .  ئاساسلىقى  ئاشلەڭپۇڭ ، پۇرچاق  پوشكىلى ( فېن پى ) گە  ئىشلىنىدۇ ،  قورۇمىغا  ئىشلەتسىمۇ  بولىدۇ .  لېكىن  باھاسى  نىسبەتەن  قىممەت .

ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

بۇ تېمىلارغىمۇ ئىنكاس يېزىلغان
  • ھېچكىم ئىنكاس يازمىغان ئوخشايدۇ ...
مۇناسىۋەتلىك باشقا تېمىلار
ئاپتورنىڭ نادىر تېمىلىرى
  • تېخىچە نادىر تېما يازمىغان ئوخشايدۇ ...
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

QQ|يانفون|قاماقخانا|ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى ( 新ICP备09002636号

GMT+8, 2017-1-2 16:03 , Processed in 0.364996 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش