ئۇيغۇر
1. قېنىق چاي، قەھۋە، ھاراق نىرۋا كىسەللىكلىرى، ياخشى ئۇخلىيالمايدىغان، يۈرەك كىسىلى بار بىمالار ئىستىمال قىلىشتىن چەكلىنىدۇ.
' n% k$ D5 i1 R# }& {9 d
1 B3 r8 s1 ~& \' Y- E g2. يۈرەك كىسىلى بار بىمارلار تاماق مىقدارىنى ئازايتىشى ئەمما داۋاملىق ئوزۇقلىنىشى لازىم.* U% O, n3 S6 o6 ~
1 D2 |: C3 `# y7 C* ? I0 }7 R يۇقىرى قىزىتمىلىق كىسەللىكلەرنى سۈت ئىچىشتىن چەكلەش كېرەك.( }9 x. C% @4 O$ G& [6 t
" Y, h: j7 w) R9 T( ~
3. تۇتقاقلىق كىسىلى بار بىمارلار يەللىك، تەستە سىڭىدىغان يىمەكلىكلەردىن پەرھىز قىلنىشى، شورپا سۇيۇقئىېشى ئىچكۈزىلىشى كېرەك، يىڭى بىلىق بىر قەدەر ماس كىلىدۇ.+ j9 K! ]7 R, [5 y% _7 C
1 ~+ A4 S" t" A( T2 Eقاندىكى ماي يۇقىرى كىشلەر غىزالىنشتا قۇرۇلمىسىنى ياخشىلاش يەنى ھايۋاناتلارنىڭ مېيى ۋە ئىچكى ئەزالىرىنى، تاتلىق يىمەكلىكلەرنى ئاز ئىستىمال قىلىش، كۆكتات، مېۋە-چىۋە ۋە بىلىقلارنى كۆپ ئىستىمال قلىش لازىم.: O* D X9 B% X* G9 [# \* S% }
- i! o! L+ Z8 k8 t) ^/ ?) e4.تاماق ئەتكەندە ئۆسۈملۈك مېيى ئىلىش، مايدا پىشۇرۇلغان يىمەكلىكلەرنى ئاز يېيىش لازىم. مېغىزلىق يىمەكلىكلەردىن خاسىڭدىن باشقا يەنە ياڭاق، گازىر، مېۋىلەرنىڭ مېغىزلىرىنى مۇئاپىق ئىستىمال قىلىشقا بولىدۇ." g5 o7 u) z( i8 I- S
+ Z* a9 `- o3 k0 Z
5.بەدەن چىنىقتۇرۇشنى كۈچەيتىش، يەنە ھەر ھەپتىدە ئاز دىگەندە ئۈچ قېتىم، ھەر قېتىمدا 30 مىنۇتتىن ئارتۇق ئوكسىگىنلىق ھەرىكەت قىلىش لازىم. چۈشۈرۈش
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |