ئۇيغۇر
تېرىنى ئاقارتىشتا سرتقى يۈزگىلا ئەھمىيەت بىرىپلا قالماي يەنەئىچكى جەھەتتىن كۈتۈنۈشكىمۇ ئەھمىيەت بىرىش كىرەك.بەزى تەبىئى يىمەكلىكلەردە ئالاھىدە تەركىپلەر بار بولۇپ،تېرىنىڭ مىتابولىزىمىنى تېزلىتىپ،تېرىنى ئاق ھەم سۈزۈك قىلىدۇ.
, ~3 W4 ]! @3 I$ u: ]3 p1.پەمىدۇر:بۇ ئىنتايىن ياخشى بولغان ئاپتاپتىن ساقلىنىش يىمەكلىكى بولۇپ،تەركىۋىدە ئوكسىدلىنىشقا قارشى پەمىدۇر قىزىل پىگمىنتى بار بولۇپ،ھەر كۈنى16 مىللىگىرام پەمىدۇر قىزىل پىگمىنتىنى ئىستىمال قىلىپ بەرگەندە،ئاپتاپتا قارىداپ كىتىش خەۋپىنى%40چۈشۈرگىلى بولىدۇ.1 U* c% H4 X' x: q3 X
2.لىمۇن:تەركىۋىدە مول بولغان ۋىتامىنCبار بولۇپ،تېرە مىتابولىزىمىنى ئىلگىرى سۈرۈپ،قېرىشنى كىچىكتۈرۈپ،داغنى سۇسلاشتۇرۇپ تېرىنى ئاقارتىدۇ،تېرە تۆشۈكچىلىرىنى كىچىكلىتىپ،مۈڭگۈز قەۋىتىنى يۇمشىتىپ تېرىنى پارقىراق قىلىدۇ. تەتقىقات نەتىجىلىرىگە ئاساسلانغاندا،ھەر ھەپتىدە پەقەت بىر قوشۇق لىمۇن شەربىتى بولسىلا،تىرە راكىغا گىرىپتار بولۇش خەۋپىنى% 30 ئازايتىدۇ.. B, ?7 i8 H) q6 [% z
3.بىلىق تۈرىدىكىلەر:بىر ھەپتىدە ئۈچ قىتىم بىلىق يەپ بەرسە تېرىنى ئۇلتىرا بىنەپشە نۇرىنىڭ زىيىنىدىن ساقلايدۇ،داۋاملىق بىلىق يەپ بەرگەندە،تېرىنى تەبىئى ھالدا ئاپتاپتىن ساقلاپ،تېرىنى ئاقارتىدۇ.& C, i5 e& o* X6 o- X$ U
4.شاكاللىق مىۋىلەر:ياڭاق،بادام ،يەر ياڭىقى قاتارلىق شاكاللىق مىۋىلەرنىڭ تەركىۋىدە تويۇنمىغان ياغ كىسلاتاسى بار بولۇپ،تېرىنى ئىچىدىن سىرتىغىچە يۇمشىتىپ،قورۇق چۈشۈشنىڭ ئالدىنى ئالىدۇھەم تېرە نەملىگىنى ساقلاپ،تېرىنى ياش كۆرسىتىدۇ،تەركىۋىدىكى ۋىتامىن Eتېرە قوڭۇر ماددىسىنىڭ پەيدا بولۇشى ھەم چۈكۈندە ھاسىل قىلىشىنى ئازايتىپ ھەم ئالدىنى ئىلىپ،تېرىگە مۇدۇر چىقىشنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ.* a: L; S1 `1 n _, Q. {
, X/ m# y' k7 N8 z3 r- L9 e5.تەرخەمەك:تەتقىقات نەتىجىلىرىنىڭ ئىسپاتلىشىچە،تەرخەمەك تەركىۋىدە مول بولغان كالتسى تۇزى ۋە سەۋزە پىگمىنتى،ۋىتامىنC، ۋىتامىن B1،ۋىتامىن B2،ساخارۇزىلار،ئاقسىل ۋەفوسفۇر،تۆمۈر قاتارلىق تەركىپلەر بار بولۇپ،دائىم يەپ بەرگەندە داغنى يوقىتىپ،تېرىنى ئاقارتىدۇ.
4 ^( A f# }+ H/ ~ @0 zشىنجاڭ گىزىتىدىن ئىلىندىرەسىم
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |