خەۋەرئۆگىنىش ئۈنۈمنى يۇقىرى كۆتۈرىدىغان يىمەكلىكلەر / ^# `& f: ?$ G3 ^
( h- e; f5 R! C+ c% T/ c6 `
* x* K2 G; t `" b: s
ئىسپانىيەلىك مۇتەخەسىسلەر يېقىندا ئۆگىنىش ئۈنۈمىنى يۇقىرى كۆتۈرىدىغان 10 خىل يىمەكلىكنى رەتكە تىزدى1 ~1 u3 Z) D; H& \
سالمۇن بېلىقى: سالمۇن بېلىقىدا 3- Omega بار ياغ كىسلاتاسى دىققەتنى مەركەزلەشتۈرىدۇ ھەم ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلاپ،ئۆگىنىش ئۈنۈمىنى يۇقىرى كۆتۈرىدۇ
' D4 q. S# c7 I& I9 r' b6 ?. Wسۇلۇ: سۇلۇنىڭ تەركىبىدىكى مول ۋېتامىن 1 B نېرۋىنى كۈچەيتىپ دىققەت كۈچىنى زورايتىدۇ." L0 W0 [' k# C7 M+ l
سەۋزە : سەۋزىدە ئوكسىدلىنىشقا قارشى B كاروتېن بار،ئۇ ئەستە ساقلاش ئىقتىدارىنىڭ كۈچىيىشىگە پايدىلىق ./ b8 ^7 R0 N' o2 u# H
مالىنا :مالىنادا ۋىتامىن c ۋە ئوكسىدلىغۇچى تەركىب مول،ئۇلار مىڭىدىكى قوغدىغۇچى ئېنىزىمنى ئاكتىپلاشتۇرۇپ،ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلايدۇ.
/ H9 l. B) b- _" \* Lياڭاق :ياڭاق تەركىبىدىكى فوسفور ئۆگىنىش ئۈنۈمىنى يۇقىرى كۆتۈرۈپلا قالماي يەنە مېڭە پائالىيەتلىرىگە ھەمدەمدە بولىدۇ.9 x5 [1 F! t U* a+ b( w
تۇخۇم : تۇخۇمدا ئامونىي كىسلاتاسى بىلەن B گۇرۇپپىدىكى ۋىتامىنلاردىن خولىن مول،ئۇلار دىققەتنى مەركەزلەشتۈرۈش ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلاشتا مۇھىم رول ئوينايدۇ
7 P2 ]) p" e3 r; v) C: v! Aبانان : باناندا كالىي ۋىتامىن C مول،بۇ ماددىلار بەدەن ساغلاملىقىغا ئىنتايىن پايدىلىق.
# i: m0 w* l1 x v2 h2 ?% Kچاي ۋە قەھۋە: قەھۋە ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلاشقا پايدىلىق،بىراق كۈندە ئىككى ئىستاكاندىن كۆپ ئىچمەسلىك كېرەك. چايدا ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلايدىغان ۋە دىققەتنى مەركەزلەشتۈرۈشكە پايدىلىق چاي ئامونىي كىسلاتاسى بار., ?9 @/ t+ j0 |% [, M9 b: g$ ^$ b2 F
ياغسىزلاندۇرۇلغان سۈت: ۋىتامىن 12 B سۈت،توخۇ گۆشى،كۆركە توخۇ گۆشى ۋە تۇخۇمدا مول ،ئۇلار تونۇش ئىقتىدارىنى ياخشىلايدۇ.رەسىم
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |