خەۋەردائىم كومپيۇتېر ئىشلىتىدىغانلاردا كۆزى بىئارام بولۇش، كۆرۈش قۇۋۋىتى ئاجىزلاش، ئاسانلا ھېرىپ-چارچاش تۇيغۇسى بولىدۇ. شۇڭا بۇنداق ئادەملەر تۆۋەندىكىدەك ئوزۇقلانغىنى مۇۋاپىق.3 k+ j2 Y" w8 L: F* C2 M0 l) ?
1. كۆزگە پايدىلىق يېمەكلىكلەرنى، مەسلەن: تۇخۇم، بېلىق، بېلىق مېيى، سەۋزە، پالەك، تاتلىق بەرەڭگە، كاۋا، ئالىقات قېقى، جۈخارگۈل، كۈنجۈت، تۇرۇپ، ھايۋانات جىگىرى قاتارلىقلارنى كۆپرەك يەپ بېرىشى كېرەك.
) z0 k" n1 g1 p/ \% n8 l) M; ~2. كالتىسىي مىقدارى يۇقىرى بولغان يېمەكلىكلەر، مەسلەن: پۇرچاق ياسالمىلىرى، پىشلاق، ئۇستىخان شورپىسى، تۇخۇم، سۈت، گۆش، راك قاتارلىقلارنى كۆپرەك يەپ بېرىشى كېرەك.
# y7 f+ v0 }$ w) f! }9 H7 z0 e( j3. يېڭى مېۋە ۋە يېڭى كۆكتاتلارنى كۆپرەك يەپ، ۋىتامىن تولۇقلاشقا دىققەت قىلىشى كېرەك.
0 R5 y" |6 C. Y0 w0 Z$ `/ _+ H4. قىشلىق موگو، ھەسەل، مور، لامنارىيە، قىزىلبۇغداش قاتارلىق ئورگانىزىملارنىڭ كېسەللەرگە قارشى تۇرۇش ئىقتىدارىنى ئاشۇرالايدىغان يېمەكلىكلەرنى كۆپرەك يېيىشى كېرەك.
8 i# `6 b6 V& O9 @5 r+ k) U5. رادىياتسىيەگە قارشى تۇرىدىغان يېمەكلىكلەر، مەسلەن: كۈمۈش ئۆرۈك ۋە قارا رەڭلىك يېمەكلىكلەرنى يېيىشى كېرەك.2 ^. d9 \! H" C
6. تېرە ئاسرايدىغان يېمەكلىكلەردىن گىلاس قاتارلىق مېۋىلەرنى يېيىشى كېرەك.8 d+ t. K+ Z; k+ i7 k1 y
7. ۋىتامىن A، C لار ۋە ئاقسىل مول بولغان پۇرچاق ئۈندۈرمىسى، پەمىدۇر قاتارلىقلارنى مۇۋاپىق يەپ بېرىشى كېرەك. رەسىم
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |