3d
دائىم كومپيۇتېر ئىشلىتىدىغانلاردا كۆزى بىئارام بولۇش، كۆرۈش قۇۋۋىتى ئاجىزلاش، ئاسانلا ھېرىپ-چارچاش تۇيغۇسى بولىدۇ. شۇڭا بۇنداق ئادەملەر تۆۋەندىكىدەك ئوزۇقلانغىنى مۇۋاپىق.
% k: E! b* b5 B/ ~ d7 ]; n0 b1. كۆزگە پايدىلىق يېمەكلىكلەرنى، مەسلەن: تۇخۇم، بېلىق، بېلىق مېيى، سەۋزە، پالەك، تاتلىق بەرەڭگە، كاۋا، ئالىقات قېقى، جۈخارگۈل، كۈنجۈت، تۇرۇپ، ھايۋانات جىگىرى قاتارلىقلارنى كۆپرەك يەپ بېرىشى كېرەك.
" g( f( F8 M4 J n/ v8 v! g. Y @2. كالتىسىي مىقدارى يۇقىرى بولغان يېمەكلىكلەر، مەسلەن: پۇرچاق ياسالمىلىرى، پىشلاق، ئۇستىخان شورپىسى، تۇخۇم، سۈت، گۆش، راك قاتارلىقلارنى كۆپرەك يەپ بېرىشى كېرەك.
2 O }5 V- D5 c4 D6 _" G3. يېڭى مېۋە ۋە يېڭى كۆكتاتلارنى كۆپرەك يەپ، ۋىتامىن تولۇقلاشقا دىققەت قىلىشى كېرەك.
: N8 {6 t9 h" Z$ J4. قىشلىق موگو، ھەسەل، مور، لامنارىيە، قىزىلبۇغداش قاتارلىق ئورگانىزىملارنىڭ كېسەللەرگە قارشى تۇرۇش ئىقتىدارىنى ئاشۇرالايدىغان يېمەكلىكلەرنى كۆپرەك يېيىشى كېرەك.
. P4 d3 h/ p( F* v W6 Q0 D+ r4 x2 W7 b5. رادىياتسىيەگە قارشى تۇرىدىغان يېمەكلىكلەر، مەسلەن: كۈمۈش ئۆرۈك ۋە قارا رەڭلىك يېمەكلىكلەرنى يېيىشى كېرەك.
! \) [- a& r+ }, W8 j" n0 J5 L- _( H6. تېرە ئاسرايدىغان يېمەكلىكلەردىن گىلاس قاتارلىق مېۋىلەرنى يېيىشى كېرەك.
5 U& T, h2 Q( s; j7. ۋىتامىن A، C لار ۋە ئاقسىل مول بولغان پۇرچاق ئۈندۈرمىسى، پەمىدۇر قاتارلىقلارنى مۇۋاپىق يەپ بېرىشى كېرەك. دىتال
كىرگۈزگۈچ
ئايال
بالا
پەن
ئىللىق |