روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 1110|ئىنكاس: 1
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

تۇرۇپ قالغان قورۇمىلارنى يېمەڭ

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]
تۇرۇپ قالغان قورۇمىلارنى يېمەڭ

) R+ O! T# z: ~7 b5 ^2 {
$ f* `7 P' m6 `8 _" U% a" ?2 V1 Pتۇرۇپ قالغان قورۇما بىركېچە تۇرۇپ قالغان قورۇمىلارنىلا كۆرسەتمەستىن، يەنە تۇرۇپ قالغان ۋاقتى سەككىز، ئون سائەتتىن ئاشقان قورۇمىلارنىمۇ كۆرسىتىدۇ.
" v8 @; s9 j8 e) g5 `! Qتۇرۇپ قالغان يېشىل يوپۇرماقلىق قورۇمىلار. ئادەتتە نىترات كىسلاتا تۇزلىرى پېلەكلىك كۆكتاتلاردا مول، كاۋا – قاپاق تۈرىدىكى كۆكتاتلاردا ئازراق، يىلتىز غوللۇق كۆكتاتلار ۋە چېچىكى ئىستېمال قىلىنىدىغان كۆكتاتلاردا ئۇنىڭدىنمۇ ئازراق بولىدۇ. شۇڭا ئالدى بىلەن چوڭ يېسىۋىلەك ۋە پالەك قاتارلىق يوپۇرماقلىق كۆكتاتلارنى يېيىش، ئەگەر ئەتىسىمۇ ئىسسىتىپ يېيىش ئۈچۈن كۆپرەك قورۇما تەييارلاشقا توغرا كەلسە، ئامال بار پېلەكلىك كۆكتاتلارنى ئازراق كاۋا – قاپاق تۈرىدىكى كۆكتاتلارنى كۆپرەك ئىشلىتىش كېرەك.
& Z0 H& q! z" s' Vتۈنەپ قالغان دېڭىز مەھسۇلاتلىرى بۆرەك ۋە جىگەرگە زىيانلىق. قىسقۇچپاقا، بېلىق ۋە راك تۈرىدىكى دېڭىز مەھسۇلاتلىرى تۇرۇپ قالسا ئاقسىلنى پارچىلىغۇچى ماددىلار ھاسىل بولۇپ، جىگەر ۋە بۆرەك ئىقتىدارىغا زىيان يەتكۈزىدۇ. ئەگەر دېڭىز مەھسۇلاتلىرىنى كۆپرەك سېتىۋالساق يېڭى پېتى ساقلاش خالتىلىرىغا ياكى يېڭى پېتى ساقلاش قۇتىلىرىغا سېلىپ توڭلاتقۇدا توڭلىتىپ ساقلىساق بولىدۇ. # g0 p" ~5 ^) P. O6 D6 x+ }بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
چالا پىشقان تۇخۇم ئاسانلا كېسەل پەيدا قىلىدۇ. نۇرغۇن كىشى سېرىقى يۇمشاق بولىدىغان چالا پىشقان تۇخۇمنى يېيىشنى ياخشى كۆرىدۇ، ئەمما بۇنداق تۇخۇمدا باكتېرىيەلەر تولۇق ئۆلمىگەننىڭ ئۈستىگە، باكتېرىيىلەر ناھايىتى ئاسانلا كۆپىيىدىغان بولغاچقا، بۇنداق يېيىش خەتەرلىك. ; z7 `6 l% F& Sبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ئاق قىرىنقۇلاق ۋە گۈمبەمەدەكتىن ھەزەر ئەيلەڭ. ئاق مور ۋە گۈمبەمەدەك قاتارلىقلارنىڭ مەيلى ياۋىسى بولسۇن ياكى سۈنئىي ئۇسۇلدا يېتىشتۈرۈلگىنى بولسۇن ھەممىسىدە ناھايىتى ئاسانلا نۇرغۇن نىترات كىسلاتا تۇزلىرى ساقلىنىپ قالغان بولىدۇ. شۇڭا ئۇزاقراق تۇرۇپ قالغانلىرىنى يېيىشكە بولمايدۇ. ' b% \# _! Z) ?4 \5 c: @1 tبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
شورپىنى مېتال قاچا – قۇچىلاردا ساقلىماڭ. بەزى كىشىلەر ئېشىپ قالغان شورپىلارنى ئاليۇمىن قاچا ياكى تۆمۈر قاچىلاردا ساقلايدۇ، ئەگەر بۇنىڭ ساقلىنىش ۋاقتى ئۇزارسا، ئادەم بەدىنىگە زىيانلىق بەزى ماددىلار ھاسىل بولۇپ قالىدۇ. شۇڭا شورپىنى ساقلاشنىڭ ئەڭ ياخشى ئۇسۇلى شورپىغا تۇز تۈرىدىكى تېتىتقۇلارنى سالماسلىق، ئېشىپ قالغان شورپىنى ساپال قاچا ياكى بىخەتەرلىك قۇتىسىغا قۇيۇپ توڭلاتقۇدا ساقلاش كېرەك.
5 e# d% R# e( A( a0 L: M. r
# ?+ ~/ ?6 Z: kمەنبە : ساغلاملىق يېتەكچىسى
ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ۋاقتى: 2014-9-11 22:19:46 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك بىلىمكەن، تېما ئىگىسىگە رەھمەت.

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

تاقاش

ئالاھىدە تەۋسىيەئالدىنقى /1 كېيىنكى

كەلگەن قەدىمىڭىزگە مەرھابا، سىز تېخى مۇنبەرگە ئەزالىق نامىڭىزدا كىرمەپسىز مۇنبەرگە كىرىڭ ياكى ئەزا بولۇڭ

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى ( 新ICP备10200892号 )

GMT+8, 2015-4-23 18:04

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش