روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 1428|ئىنكاس: 2
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

تۇخۇم دېڭىز ئادەمگىياھىدىن ئۈستۈن تۇرىدۇ

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

, s5 e* \+ \2 z4 d- l- ]
5 h2 B) `( U8 A) ^# J. |) Y% t0 {: d; d; U4 Y7 b. Kبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
تۇخۇم دېڭىز ئادەمگىياھىدىن ئۈستۈن تۇرىدۇ; _) B6 w& d$ o( n0 N. \" K6 \; \% x7 |9 @بۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
! L$ O/ v7 s# E( Aبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
1 x+ V8 H  `# R% }% z: aبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()

5 a$ ^/ E8 X/ M1 @
+ E, K, c5 n& @- ~* K8 I, q2 i9 Dدېڭىز ئادەمگىياھى تىپىك يۇقۇرى ئاقسىللىق،تۆۋەن مايلىق،تۆۋەن خولېستېرىنلىق يىمەكلىك بولۇپ،ئۇنى ئادەم بەدىنىدىكى بىر خىل ئاقسىل ماددىسىنىڭ كېلىش مەنبىئى دەپ قاراشقا بولىدۇ.بىراق جۇڭگولۇق ۋە ئامېرىكىلىق ئالىملار دېڭىز ئادەمگىياھىغا قارتا مۇنداق بىر تەجىربە ئېلىپ بارغان،يەنى يامان سۈپەتلىك ئۆسمە كېسەللىكىگە گىرىپتار بولغان بىمارلارغا مەلۇم مەزگىل ھەر كۈنى دېڭىز ئادەمگىياھىنى يىلتىزى بىلەن قوشۇپ ئىستىمال قىلىشنى تەۋسىيە قىلغان،نەتىجىدە بىمارلاردا ھېچقانداق ئۈنۈم كۆرۈلمىگەن.0 `2 S7 A0 P+ D! V3 D( k/ Y- Wبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
دېڭىز ئادەمگىياھىنىڭ ئاقسىل مىقدارى يۇقۇرى بولغان بىلەن ،سۈپىتى يۇقۇرى ئەمەس ،ئۇنىڭدىكى ئاقسىل كوللوئىدلىق ئاقسىل بولۇپ،ئامىنو كىسلاتادىن تەركىب تاپقان،ئۇنىڭدىكى ئاقسىل ماددىسىنىڭ يۇقۇرى-تۆۋەنلىكىگە ئاساسلىقى ئادەم بەدىنىنىڭ ئاقسىل ماددىسىكى ئامىنو كىسلاتانى سۈمۈرۈش مىقدارىغا قاراپ ھۆكۈم قىلىنىدۇ.ئامىنو كىسلاتانىڭ مىقدارى كۆپ بولسا ئەلۋەتتە ياخشى بولىدۇ.ئۇنىڭدىن باشقا ئامىنو كىسلاتا سۈپىتىنىڭ ياخشى-يامانلىقىغا قاراش كېرەك،بەدەن ئېھتىياجىغا قانچە ماس كەلسە،سۈمۈرۈشچانلىقى شۇنچە يۇقۇرى بولىدۇ، بىيولوگىيەلىك قىممىتىمۇ شۇنچە يۇقۇرى   بولىدۇ.بۇ جەھەتتە تۇخۇم دېڭىز ئادەمگىياھىغا قارىغاندا ئەۋزەللىككە ئىگە.: @" g& ~$ T( G% Eبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
تۇخۇم ئادەم بەدىنىدىكى ئامىنو كىسلاتاسىغا ئەڭ ماس كېلىدىغان يېمەكلىك بولۇپ،ئەگەر تولۇق نومۇر 100 نومۇر بولسا،تۇخۇمغا 94 نومۇر بېرىلىدۇ.شۇڭا،تۇخۇم ئاقسىلنىڭ مۇكەممەل كېلىش مەنبىئى بولۇپ ھېسابلىنىدۇ. دېڭىز ئادەمگىياھى ئىستىمال قىلغاندىن كۆرە بىر كۈندە ئىككى تۇخۇمغا ئازراق پۇرچاق يىمەكلىكى ۋە  ئىستىمال قىلغان ياخشى.شۇنداق بولغاندا قوبۇل قىلىنىدىغان ئاقسىل مەيلى سۈپەت ياكى مىقدار جەھەتتىن بولسۇن دېڭىز ئادەمگىياھىدىن ئۈستۈن تۇرىدۇ،ھەم ئەرزان،ھەم ياخشى.' X8 e: B; Q" q0 C, A6 ^# Dبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ئالماشتۇرۇپ مېڭىپ بەرسە ئۈنۈمى ھەسسىلەپ ئاشىدۇ' Y( T6 ]2 M( }3 Q% vبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
مېڭىش ئەڭ ئاددىي،ئەڭ ئاسان چېنىقىش ئۇسۇلى بولۇپ،ئوتتۇرا ياش ۋە ياشانغانلارغا ئەڭ ماس كېلىدۇ.مېڭىشنىڭمۇ نۇرغۇن ئەپچىل ئۇسۇللىرى بار بولۇپ،توغرا ئېلىپ بارالىسا ئۈنۈمى ھەسسىلەپ ئاشىدۇ.$ Q: ^1 n2 s  Rبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ياپونىيە ئالىملىرى 5 يىل تەتقىقات ئېلىپ بېرىش ئارقىلىق ‹‹ئالماشتۇرۇپ مېڭىش ئۇسۇلى›› نى ئوتتۇرغا قويغان،يەنى ئاستا مېڭىش بىلەن تېز مېڭىشنى ئالماشتۇرۇپ ئېلىپ بارسا مۇسكۇل كۈچىنى ۋە چىداملىق كۈچىنى ئاشۇرۇپ،‹‹ئۈچ يۇقۇرى›› نى تۆۋەنلىتىپ،ئۇيقۇنى ياخشىلايدىكەن ۋە ياللۇغ كېسىلىنىڭ ئالدىنى ئالىدىكەن.
7 g9 N4 }7 G3 a4 H/ ^‹‹ئالماشتۇرۇپ مېڭىش ئۇسۇلى›› نىڭ مەشغۇلاتى مۇنداق: ئاستا مېڭىش بىلەن تېز مېڭىشنى ھەر 3 مىنۇتتا بىر قېتىم ئالماشتۇرۇپ ئېلىپ بېرىش،تېز ماڭغاندا سۈرئەت شۇ كىشىنىڭ ئەڭ تېز مېڭىش سۈرئىتىنىڭ %70 گە توغرا كېلىشى يەنى بەدەن ئازراق ھارغىنلىق ھېس قىلىشى لازىم.3 مىنۇت تېز ماڭغاندىن كىيىن مۇسكۇل سۈت كىسلاتاسى ئاجرىتىپ چىقىرىدۇ،بەدەنمۇ ھارغىنلىق ۋە يېقىمسىزلىق ھېس قىلىدۇ،بۇ چاغدا ئاستا مېڭىشقا ئالماشتۇرۇلسا،ھارغىنلىقنى پەسەيتىش رولىنى ئوينايدۇ.بۇنىڭدىن باشقا مېڭىشنىڭ قىياپىتى توغرا بولۇش كېرەك،يەنى بەدەننى تىك تۇتۇپ،ئالدىدىكى 25 مېتىر يىراقلىققا قاراش؛ چوڭ قەدەم ئېلىش، ئالدى بىلەن تاپاننى يەرگە تەگكۈزۈش؛جەينەكنى 90 گرادۇس ئېگىپ،ئالدى-كەينىگە تەۋرىتىش.ھەر كۈنى 5 قېتىمدىن 10 قېتىمغىچە،جەمئىي 30 مىنۇتتىن 1 سائەتكىچە داۋاملاشتۇرۇش؛بىر ھەپتىدە 4 كۈندىن ئارتۇق ۋاقىتقا كاپالەتلىك قىلىپ،5 ئاي داۋاملاشتۇرۇش لازىم.ياشانغانلار تەدرىجىي ئېلىپ بېرىش،3 مىنۇت تېز مېڭىشنى 2 مىنۇتقا قىسقارتىش،ھەر كۈنى كۆپ قېتىم ئېلىپ بېرىش لازىم.
( D# V) U( ~. ?; l- T, b6 tھەر كۈنى 20 خىل يېمەكلىك ئىستىمال قىلىش تەس ئەمەس! k3 q2 p; v* ^' V% Yبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
دۇنيا سەھىيە تەشكىلاتى ۋە جۇڭگو ئوزۇقشۇناسلىق ئىلمىي جەمئىيتى يېمەكلىكىنىڭ كۆپ خىل بولىشىنى تەۋسىيە قىلىدۇ،ھازىر ھەر كۈنى 10 خىلدىن ئارتۇق يېمەكلىك ئىستىمال قىلىش ئورتاقلىشىپ قالغان بولسىمۇ،ئەمما تۇرمۇشتا ھەقىقىي كاپالەتلىك قىلالايدىغانلار ئىنتايىن ئاز.
6 h. n( T! J" M! c5 t- r4 A2 oئىنىستىتوتىمىز 50 ياشتىن ئاشقان ئوتتۇرا ياش ۋە ياشانغانلارغا قارتا بىر تۈرلۈك تەكشۈرۈش ئېلىپ بېرىش ئارقىلىق كۆپ سانلىق كىشىلەرنىڭ ھەر كۈنى ئىستىمال قىلىدىغان يېمەكلىك تۈرىنىڭ 10 خىلغا يەتمەيدىغانلىقىنى بايقىغان.يېمەكلىك قۇرۇلمىسىنىڭ ئاددىي بولىشىنىڭ گەرچە قىسقا مۇددەت ئىچىدە بىۋاستە زىيىنى بولمىسىمۇ،ئەمما ئۇزۇن مۇددەت داۋاملىشىۋەرسە،بەدەن پائالىيتىنى تەمىن ئېتىدىغان ئوزۇقلۇقتا تەڭپۇڭسىزلىق كۆرۈلۈپ،بەزى ئوزۇقلۇقنىڭ يېتىشمەسلىك سەۋەبىدىن بەدەن ‹‹زەخمىلنىشى›› مۇمكىن.يېمەكلىكنىڭ كۆپ خىللىقىغا كاپالەتلىك قىلغاندىلا،سالامەتلىكنى ھەقىقىي تۈردە ئاسرىغىلى بولىدۇ، ئوتتۇرا ياش ۋە ياشانغانلارغا نىسبەتەن،ئاستا خاراكتىرلىق كېسەلنىڭ ئالدىنى ئېلىش ئۈنۈمى تېخىمۇ ياخشى بولىدۇ.
) C* d/ u4 ?/ H- [$ q0 y. pتۇرمۇشتا،ئازراقلا ئېڭى بار ئادەمنىڭ ئارىلاشما يېمەكلىك ئىستىمال قىلالىشى تەس ئەمەس.
/ @0 R- E$ e& K( b: m. yكۆپرەك ئۆيدە تاماق ئېتىش لازىم.ئامېرىكىنىڭ 1700 دىن كۆپ ئادەمگە قارتا ئېلىپ بارغان بىر تۈرلۈك تەكشۈرىشىدىن مەلۇم بولىشىچە،ئۆزى تاماق ئېتىدىغانلارنىڭ ئىچىدە %31 ئادەم ھەر كۈنى 5 خىلدىن ئارتۇق كۆكتات ۋە مىۋە-چىۋە ئىستىمال قىلالايدىكەن،ئۆزى تاماق ئەتمەيدىغانلارنىڭ ئىچىدە بولسا بۇ نىسبەت ئاران %3 ئىكەن.
) ^$ I, k# K4 R7 g$ f8 `$ {ئاساسىي يېمەكلىككە ئېتىبار بېرىش لازىم.ئاساسىي يېمەكلىكنى كۆپ خىللاشتۇرۇشقا بولىدۇ.مەسىلەن ئۇماچتا 8 خىل يېمەكلىك بولۇشنى ئىشقا ئاشۇرغىلى بولىدۇ؛گاڭپەن ئەتكەندە ئازراق تېرىق ۋە بىر نەچچە توغرامچە تاتلىقياڭيۇ سېلىۋېتىلسە 3 خىل يېمەكلىك ئىستىمال قىلغىلى بولىدۇ؛قارا ئاشلىق ۋە پۇرچاقنىڭ تۈرى كۆپ،ئوخشىمىغان يېمەكلىكلەر ئوتتۇرسىدىكى ئاساسىي يېمەكلىكنى تەڭشەش ئۇسۇلى كۆپ خىل بولۇپ،ئۆزىنىڭ قىزىقىشىغا ئاساسەن تەڭشەپ ئىستىمال قىلسا بولىدۇ.0 w3 H+ R* ~" Qبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
قورۇما ئارقىلىق موللاشتۇرۇش لازىم.بىر قاچا تۇخۇم سۇيۇقئاشتا كەسكەن چۆپ بىلەن تۇخۇمدىن ئىبارەت ئىككى خىللا يېمەكلىك بولۇپ،ئەگەر ئۇنىڭغا يېسۋىلەك،موگۇ،قېرىنقۇلاق قاتارلىقلارنى سېلىۋەتسەك،ئاددىي ھالدىلا 5 خىلدىن ئارتۇق يېمەكلىك ئىستىمال قىلالايمىز.مۇشۇ ئۇسۇلنى كېڭەيتسەكلا بىر كۈندە 20 خىل يېمەكلىك ئىستىمال قىلىش تەس ئەمەس.0 u  i: Z  e0 \# |2 n6 C+ M, fبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()

+ s" R9 f% @# B) {" ?5 Qمەنبە : ‹‹ تۇرمۇش مەسلىھەتچىسى ››
ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ۋاقتى: 2014-5-11 12:00:52 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
رەھمەت   ياخشى تىما ئىكەن   .  داۋاملىق يوللاپ تۇرۇڭ
ۋاقتى: 2014-5-11 18:47:31 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بۇلىدىغان تىما ئىكەن رەخمەت بىر  قۇر ئۇقۇپ چىقتىم
0 G% O8 B2 H8 h0 A2 ?9 Z

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

تاقاش

ئالاھىدە تەۋسىيەئالدىنقى /1 كېيىنكى

كەلگەن قەدىمىڭىزگە مەرھابا، سىز تېخى مۇنبەرگە ئەزالىق نامىڭىزدا كىرمەپسىز مۇنبەرگە كىرىڭ ياكى ئەزا بولۇڭ

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى ( 新ICP备10200892号 )

GMT+8, 2015-4-18 03:37

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش