روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 1698|ئىنكاس: 0
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

بالىلار كۆپ ئىستېمال قىلىشقا بولمايدىغان يېمەكلىكلەر

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]
تۇز، تېتىتقۇ. بالىلارنىڭ كۈندىلىك غىزاسىدا ئاش تۇزىنىڭ مىقدارى تۆت گىرامدىن ئېشىپ كەتمەسلىكى كېرەك، بولمىسا بۆرەك ئارتېرىيە تۇمۇرى قېتىشىشنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
  N* b2 Z4 s2 aتەركىبىدە قوغۇشۇن بار يېمەكلىكلەر. قوغۇشۇن مېڭە ھۈجەيرىسىنىڭ بۇزۇلۇشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدىغان ئەڭ چوڭ قاتىلدۇر. ئادەتتە كۆپ ئۇچرايدىغان تەركىبىدە قوغۇشۇن بار يېمەكلىكلەر: قوناق ئېتىلدۈرمىسى، ھاكتا پىشۇرۇلغان تۇخۇم، كونسېرۋالىق يېمەكلىكلەر بولۇپ، بۇلاردىن سىرت تەركىبىدە قوغۇشۇن بار قاچا-قۇچا، قازان-قۇمۇچلارنىمۇ ئاز ئىشلىتىش كېرەك.( C$ @- z* N3 fبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
تەركىبىدە ئاليۇمىن بار يېمەكلىكلەر. ئاليومىننى كۆپ ئىستېمال قىلغاندا، ئەقلىي ئىقتىدارىنىڭ تۆۋەنلىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. پىلتە قۇيماق، پىنتوزا، لەڭپۇڭ قاتارلىق يېمەكلىكلەر تەركىبىدە ئاليومىن بار بولۇپ، ئاز ئىستېمال قىلىش كېرەك.
! D/ h) }& Y9 W1 Q# v) \شاكىلات. ئاتا-ئانىلار شاكىلاتنى كۆپ يېگەندە پەقەت بالىلارنىڭ چىش ساغلاملىقىغا تەسىر يەتكۈزىدۇ، دەپ قارايدۇ. لېكىن يېقىندا ئامېرىكا ساغلاملىق تەتقىقاتچىلىرىنىڭ ئېنىقلىشىچە، شاكىلات بالىلارنىڭ تېنىدە رېئاكسىيە پەيدا قىلىپ، دوۋساق كۆپۈش، پەي تارتىشىپ قېلىش، كىچىك تەرەت راۋان بولماسلىق قاتارلىقلارنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدىكەن.
8 `0 x8 r3 x1 I9 p2 P. Q! Q, @, a$ C8 A) m2 i9 rبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
مەنبەسى:شنجاڭ قانۇنچىلىق گېزىتى
ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

كەلگەن قەدىمىڭىزگە مەرھابا، سىز تېخى مۇنبەرگە ئەزالىق نامىڭىزدا كىرمەپسىز مۇنبەرگە كىرىڭ ياكى ئەزا بولۇڭ

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى

GMT+8, 2016-4-1 05:02

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش