روھلان مۇنبىرى
كۆرۈش: 1344|ئىنكاس: 2
ئوڭ تەرىپنى يىغىش

قاندىكى ياغ ماددىسىنى تۆۋەنلىتەي دېسىڭىز...

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]
كىشىلەرنىڭ تۇرمۇش سەۋىيىسىنىڭ كۈنسېرى يۇقىرى كۆتۈرۈلۈشىگە ئەگىشىپ، نۆۋەتتە كىشىلەر چوڭ يەپ - ئىچىشتىن زېرىكىپ، بۇرۇنقى يېمەكلىكلەرنى، قارا ئاشلىقلارنى يېيىشنى ياخشى كۆرىدىغان بولۇپ قالدى. تۇرۇپ، يېسىۋىلەك، بەرەڭگىدىن ئىبارەت «كونا ئۈچ خىل كۆكتات» قايتىدىن تاماق ئۈستىلىگە چىقىشقا باشلىدى.
7 ~1 o. l# x8 I% H8 w# X
- y5 ~! Z5 D2 ~قىشتا نۇرغۇن كىشىلەر ئىسسىقلىق مىقدارى يۇقىرى بولغان گۆش تۈرىدىكى يېمەكلىكلەرنى ئىستېمال قىلىش ئارقىلىق، سوغۇقتىن مۇداپىئەلىنىدۇ. ئاپتونوم رايونلۇق خەلق دوختۇرخانىسىنىڭ ئوزۇقلۇق تەتقىقات ئورنىدىكى ئوزۇقلۇقشۇناس ما شيۇلىڭ مۇنداق دېدى: «قىشتا ئادەم بەدىنى يېمەكلىكتىن قوبۇل قىلىدىغان ئوزۇقلۇق قىممىتى ۋە ئىسسىقلىق مىقدارى بىر قەدەر يۇقىرى بولىدۇ، ئاسان خورىمايدۇ، ياغ ئاسان يىغىلىپ قالىدۇ، بۇ ۋاقىتتا ئاق تۇرۇپ، سەۋزىلەرنى ئىستېمال قىلسا، قاندىكى ياغ تەركىبىنى ئازايتىپ، تالنى ساغلاملاشتۇرۇپ، ئاشقازاننى ياخشىلايدۇ».
5 \+ K+ C% |7 |/ P6 j" o$ ?. _5 yبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
سەۋزىدىن مول بولغان ۋىتامىن A ۋە كۆپ خىل ئامىنو كىسلاتا، مىنېرال ماددا مول بولۇپ، قاندىكى ياغ مىقدارى ئېشىپ كېتىش، سېمىزلىك، تاجىسىمان يۈرەك كېسەللىكلىرىگە مەنپەئەت قىلىدۇ.
1 b) B4 ~- z- ^2 ~5 _6 M
# E; G' g: }) B5 ~سەۋزە، زەنجىۋىل، يۇمغاقسۈتنى ئازراق ئۆسۈملۈك يېغىدا كاۋاۋىچىندەك ئازراق تېتىتقۇلارنى ئارىلاشتۇرۇپ قورۇپ ئىستېمال قىلغاندا، قاندىكى ياغ ماددىسى ئېشىپ كەتكەن ، سەمىرىپ كەتكەن، تاجىسىمان يۈرەك كېسىلى ئاغرىقلىرىغا مەنپەئەت قىلىدۇ." [  Q  l- c5 L( k$ D6 X  e/ [7 kبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()

* t6 m: ?* x& E" p. Nئاق تۇرۇپتا قىچا مېيى تەركىبى بار بولۇپ، ماي تۈرىدىكى يېمەكلىكلەرنىڭ مېتابولىزمنى تېزلىتىپ ئورۇقلىتىشقا پايدىسى بار. ئاق تۇرۇپتىكى ۋىتامىن C باشقا كۆكتاتلارنىڭكىدىن يۇقىرى بولۇپلا قالماي، يۈرۈشلۈك ۋىتامىن B تۈرىدىكى ۋىتامىن تەركىبلىرى مول بولۇپ، قىشتىكى يېمەكلىكتىن قوبۇل قىلىنىدىغان ۋىتامىن تەركىبىنىڭ ئاز بولۇش بوشلۇقىنى تولۇقلايدۇ، ئۇنىڭ تەركىبىدە يەنە كالتىسىي، فوسفور، تۆمۈر قاتارلىق مىكرو ئېلېمېنتلارنىڭ تەركىبىمۇ مول. بۇنىڭدىن باشقا، جۇڭگو تىبابىتىنىڭ نۇقتىئىنەزىرىدىن ئېلىپ ئېيتقاندىمۇ، ئاق تۇرۇپنىڭ يەلنى راۋانلاشتۇرۇپ يەل ھەيدەش، ھەزىمنى ياخشىلاش، ئىسسىقنى، زەھەرنى قايتۇرۇپ، قاننى سوۋۇتۇپ، قاننى توختىتىش رولى بار.% Q( P9 V" q5 e2 Hبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()

0 a' j8 s/ w. b- eئاق تۇرۇپنى سۇڭپىياز ۋە تېتىتقۇلار بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ پىشۇرۇپ يەپ بەرسە سېمىزلەرگە، ياشانغانلارغا، قەۋزىيەت كېسىلى بار ۋە قاندىكى ياغ، شېكەر ماددىسى ئېشىپ كەتكەن، يۇقىرى قان بېسىمى بارلارغا مەنپەئەت قىلىدۇ.  g/ u6 U. c; nبۇ مەزمۇنلار روھلان مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن()
ياقتۇرىشىڭىز مۇمكىن؟

مۇناسىۋەتلىك تېمىلار

ۋاقتى: 2014-4-2 12:05:01 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ياخشى بىلىمدىن بىرنى يوللاپسىز، بۇ ئۇسۇلنى قوللىنىپ باقسام بولغۇدەك.
ۋاقتى: 2014-4-2 14:21:15 | ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ياخشى بىلمكەن رەھمەت بىلۋالدىم مەنمۇ كۇندە كاۋاپنىڭ قىشدا، مەنمۇ يەپ بەرسەم بولغۇدەك،

ئېنگىلىزچە كىرگۈزۈش ھالىتىگە ئالماشتۇرماقچى بولسىڭىز Ctrl بىلەن K كۇنۇپكىسىنى بىرلەشتۈرۈپ بېسىڭ، يەنە بىر قېتىم مۇشۇنداق باسسىڭىز ئۇيغۇرچىغا ئالمىشىدۇ .

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | ئەزا بولۇڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

تاقاش

ئالاھىدە تەۋسىيەئالدىنقى /1 كېيىنكى

كەلگەن قەدىمىڭىزگە مەرھابا، سىز تېخى مۇنبەرگە ئەزالىق نامىڭىزدا كىرمەپسىز مۇنبەرگە كىرىڭ ياكى ئەزا بولۇڭ

archiver|يانفۇن نۇسخا|قاماقخانا|ئېلان بېرىڭ|بىز كىم؟|ئۈندىدار|روھلان مۇنبىرى ( 新ICP备10200892号 )

GMT+8, 2015-4-21 06:41

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش