ئالمۇتا گۈل قىيىقچا
خام ماتىرياللار:: ئاق ئۇن 1 كىلوگرام، تۇخۇم 4 دانە، شىكەر ئۇنى100گرام، سۇ ماي 200 گرام ئەتراپىدا .تۇز
15گىرام.سۈت.پۇراقلىق ئۇن 15گىرام.

تەييارلاش ئۇسۇلى:
1. ئالدىبىلەن بىر قاچىغا تۇخۇمنى چېقىپ تەييارلىۋالىمىز، ئاندىن ئۇنغا ئاز - ئازدىن تۆكۈپ
باشقا ھېچقانداق نەرسە ئارلاشتۇرماستىن نۇرمال چىڭلىقتا خېمىر يۇغۇرىمىز، 10 - 15
مىنۇت تىندۇرغاندىن كېيىن ياڭاق چوڭلۇقىدا ئۇششاق زۇۋۇلا ئۈزۈپ بىردىن - بىردىن
تەكشى ھەم نېپىز يايىمىز،
2. چوقۇم يۇمۇلاق چىقسۇن. ئەگەر مۇمكىن بولسا
ئەتراپىنى چوڭراق چىشلىق غالتەكسىمان كەسكۈچ بىلەن گۈل چىقىرىپ كېسىۋالساق كۆركەم
چىقىشقا پايدىسى بار. قازانغا ماي قۇيۇپ ياخشى داغلاپ تىمپۇراتۇرىسىنى
تەڭشىۋالغاندىن كېيىن يېيىپ تەييارلىغان خېمىرنى تەكشى قىلىپ ھەر بىر كىسىش
ئارلىقىنى 1سانتىمىتىر قىلىپ تەكشى كىسىۋالىمىز

3. كىسىپ تەييار بولغان خىمىرنى ئىككى يۈزىنى
بىر-بىرىگە جۈپلەپ تەييارلاپ. جۈپلىگەن تەرەپتىن ئىككى يەردىن ئەگمە شەكىلگە
كەلتۈرۈپ يىپىشتۇرپ قىززىغان سۇمايغا ئاستا-ئاستا سىلىپ پۇشۇرۇپ تەييارلايمىز
4. پۇشۇرۇپ تەييار بولغان قىيقچا ساڭزىنى ئەگمە
ھالىتى بىلەن تەكشى قىلىپ يۇمىلاق تەخسىگە تەكشى تىززىپ مۇنار شەكىلگە
كەلتۈرۋالىمىز.
5. تىززىپ بولغان قىيىقچا سەڭزا ئۈستىگە ئاپئاق
شىكەر ئۇنىنى تەكشى چىچىپ تەييارلاپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.
6. ئەسكەرتىش: قېيىقچا قازاندا قېتىۋالسا ياكى
ئالغاندىن كېيىن قۇرۇپ قالسا قاتلاش يۇمىلاق قىلىپ تىززىش قىيىن بولىدۇ، شۇڭا
مايغا سالغاندىن كېيىنلا دەرھال سۈزىۋىلىپ 2ۋە3مىنۇتلام تۇرغۇزۇپ تىزىۋالىمىز.
پىشماي قېلىشتىن ئەنسىرىمەڭ، چۈنكى جىلىتنى ھەم تەكشى ھەم نېپىز ئېچىۋالىسىز.

ئالاھىدىلىكى:
تەمى تاتلىق، چۈرۈك، رەڭگى ئاق، شەكلى كۆركەم
بولۇپ ھېيتلىق داستۇرخىنىڭىزنىڭ سەرخىلى بولالايدۇ.
پۇشۇرۇق ساھەسىدە تىخنىك خادىمغا ئىھتىياجلىق بولسىڭىز.ياكى پۇشۇرۇق سەھەسىدە ئۇچۇرغان
قىيىن مەسىللەرنى ھەل قىلماقچى بولسئىڭىز پۇشۇرۇق ساھەسىدىن .مەسلىھەت سورىماقچى
ۋە ياكى پىشرۇق ساھەسىدىن باشقۇرۇش.يىڭىلىق يارتىش. كەسىپ ئىگەللەش.يىڭى تۈر
ئۇگۈنۈش قاتارلىق مۇلازىمەتلەرگە ئىھتىياجىڭىز بولسا ئاشپەز تور بىكىتىمىز.
بىلەن ئالاقىلىشىڭ!
[ بۇ تېمامۇتتەقېبۇ يەردىن2012-10-08 21:18قايتا تەھرى ]