خام ماتىريالى:كوك ياۋا باجكا 3دانە ،نۇقۇت ،بىر سېقىم ،ئالقات 8دانە. زەنجىۋىل ، غولپىياز.
- y" m3 {. t G E& Z& \+ A* z
1 b3 p5 ?' m% i7 e. L/ \تەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،ئاقمۇچ ،لاچىندانە.
8 A$ q0 R* H. k. ^' l$ eتەييارلاش ئۇسۇلى ؛ باچكىنى پاكىز يۇيۇپ ھەر بىر تال باچكىنى 6پارچە قىلىپ پارچىلايمىز
6 o! O* H: k0 B6 F' }, Sزەنجىۋىل بەشمەرەك بارماقچىلىك چوڭ چوڭ قىلىپ توغرايمىز. نوقۇتنى ئىلمان سۇغا چىلاپ قۇيىمىز
, M& r7 O& I: Q- U. u
پىشۇرۇش ئۇسۇلى: قازانغا سۇ قۇيۇپ باچكا گۆشىنى سالىمىز . ئاندىن توغراپ قويغان زەنجىۋىل ،لاچىندانە،نۇقۇت سېلىپ نورمال ئوتتا باچكا پىشقۇچە قاينىتىمىز.(يۇقىرى بېسېملىق قازاندا پۇشۇرساق 20 مىنۇتتىن 25 مىنۇتقىچە پىشۇرساق بۇلىدۇ ) باچكا پىشقاندا تۇز ئاقمۇچ سېلىپ تەمىنى ياخشى تېتىپ . قاچىغا ئۇسۇپ .ئاندىن ئازراق غولپىيازنى ئۇششاق توغراپ، ئالقاتنى سېلىپ ئېستىمال قىلساق بولىدۇ .
( ]; ^- C) u. l* D6 c( d
$ R9 T) o0 s8 J7 M
ئالاھىدىلىكى :باچكا گوشى تەبىئىتى ئىىسىق ، نۇقۇت بىلەن بىرگە شورپا قىلىپ ئىچكەن دە ئوزۇقلۇق قىمىتى يوقىرى بۇلۇپ بەدەنگە ياخشى قۇۋۋەت بۇلىدۇ.